• Huvudsponsorer

Mastomäki: ”Gör vi en hundraprocentig insats så vinner vi”

11 januari 2018 19:05

Efter segern senast mot Luleå beger sig Örebro Hockey återigen norrut när man under fredagskvällen gästar tabellåttan Skellefteå AIK. Knappt 24 timmar senare väntar returmöte i Behrn Arena.


I och med bortasegern mot Luleå i lördags satte Örebro Hockey inte enbart punkt för en fem matcher lång förlustsvit, man utökade också avståndet till Karlskrona nedanför kvalstrecket och såg dessutom till att knappa in på Luleå, som i skrivande stund innehar sista slutspelsplats. Norrbottningarna må förvisso befinna sig elva poäng före Örebro men har å andra sidan spelat två matcher mer.

– Såklart en väldigt skön och viktig seger. Luleå borta är alltid en tuff uppgift men vi gjorde i grund och botten en mycket stabil insats där framförallt spelet i boxplay blev matchavgörande. Egentligen tycker jag att det sett ganska bra ut de senaste veckorna, åtminstone spelmässigt, men vi har inte riktigt haft marginalerna på vår sida. Ser vi bara till att fortsätta på samma sätt är jag dock övertygad om att det förr eller senare faller över till vår fördel.

För Christopher har första säsongen i Örebrotröjan varit en händelserik sådan. På grund av en hel del skador i truppen har 21-åringen florerat i de flesta kedjor. Till råga på allt åkte Stockholmssonen dessutom själv på en hjärnskakning i november som såg till att hålla honom borta från spel under en handfull omgångar.

– Lite ryckigt i och med alla skador som varit, både för egen del men också de som drabbat laget. Det är klart att det inte är helt optimalt att byta miljö allt för ofta, samtidigt är det bara att gilla läget och försöka göra sitt bästa utifrån situationen. Jag har försökt att se det som en möjlighet att utvecklas och få testa på olika roller på isen. Är du bra hockeyspelare bör du nämligen klara av att axla mer än en roll i ett lag.

I vilken omgivning vi får se Christopher i helgens back-to-back-möte mot Skellefteå återstår att se. Vad som däremot är klart är att laget går in i dubbelmötet med en god känsla. Örebro vann nämligen lagens enda möte hittills under säsongen efter att man stått för en formidabel tredje period och lyckats vända 1–2-underläge till seger 3–2 inför ett kokande Behrn Arena.

– Jag förväntar mig att vi fortsätter på samma sätt som de senaste matcherna. Vi är ett spelande lag som vill åka mycket skridskor och ska därför försöka ta tag i matchbilden redan från start. Skellefteå är givetvis ett bra lag och har några av seriens bästa spelare men det går inte att lägga allt för stort fokus på dem. Spelar vi bara vårt spel och gör en hundraprocentig insats så kommer vi att vinna.