Tre viktiga poäng mot Linköping
Publicerad: 2020-03-05
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng på hemmaplan då Linköping besegrades med 3-0.

Örebro Hockey stod under torsdagskvällen för en stabil insats på hemmaplan då Linköping kunde besegras för fjärde gången den här säsongen. Sakari Salminen inledde målskyttet i den första perioden då han efter Linköpingslarv och bra jobb av Ryan Stoa kunde sätta 1-0. Sedan dröjde det till den tredje perioden innan hemmalaget skulle få utdelning igen. I powerplay kunde Aaron Irving dundra in 2-0. Ett viktigt mål då spelet med en man mer inte riktigt har stämt under säsongen. När Linköping försökte få till en reducering i slutminuterna kunde sedan Matihas Bromé sätte spiken i kistan med sitt 3-0-mål i tom kasse. Dominik Furch stod för en väldigt fin insats i målet och fick välförtjänt hålla nollan inför hemmapubliken.

Örebro Hockey är sedan tidigare klara för slutspel. Kvällens seger innebär dock att hoppet om Topp-6 lever med tre omgångar kvar av grundserien. Nästa match spelas redan på lördag då Luleå väntar på bortaplan. Grundseriens sista hemmamatch spelas på tisdag då Leksand kommer på besök. Klicka här för att säkra din plats till matchen.

5143 personer hade tagit sig till Behrn Arena under torsdagskvällen. Ett stort tack till alla som var på plats och stöttade laget.

Klicka här för statistik från kvällens match.