J20 historiska - ställs mot Växjö i semifinal
Publicerad: 2018-03-25
Junior
För första gången har Örebro Hockey ett lag representerat i semifinal i J20-SM. Detta efter att J20 slagit ut Brynäs med 2-0 i matcher.

Inför kvartsfinalserien mellan Örebro J20 och Brynäs J20 var Brynäs stora favoriter. Men Örebro överraskade stort och i slutändan var det aldrig något snack om vilket lag som skulle ta sig vidare till semifinal.

I den första kvartsfinalen hemma i Behrn Arena var Örebro det bättre laget matchen igenom och kunde vinna den så viktiga första matchen med 6-2. I och med segern i den första matchen hade Örebro chansen att kvalificera sig till semifinal under fredagen, och som man gjorde. Segersiffrorna i den andra matchen skrevs till hela 8-3, vilket innebär att J20 nu är framme i semifinal för första gången i klubbens historia.

I kvartsinalserien var det några spelare som stack ut lite extra. Anton Johansson stod för 5 mål, Viktor Lodin leverade 6 poäng och hans radarpartner Carl Wassenius noterades även han för 6 poäng. Backen Lukas Pilö som nyligen skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey stod för 3 mål och 1 assist. Målvakten Isak Mantler stod också för en väldigt fin insats under kvartsfinalserien.

Nu väntar alltså semifinal för Örebro Hockeys J20. I semifinalen ställs man mot Växjö och matchen spelas i Nyköping söndagen 1/4 kl 12.00. Ev. final eller bronsmatch spelas på måndag den 2/4, även dessa matcher spelas i Nyköping.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson