• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar

Virta: "Kändes självklart att komma till Örebro"

8 november 2018 10:50
Nyhet

Under torsdagen ringde vi upp vårt senaste tillskott i truppen, Patrik Virta, för att höra om hans tankar att komma till Örebro Hockey.


Under onsdagen kunde Örebro Hockey och Sportchef Niklas Johansson meddela att klubben skrivit kontrakt med den 22-årige centern Patrik Virta. Vi passade självklart på att ringa upp honom för att höra om hans tankar att komma till Örebro.

Patrik Virta kommer närmast från spel i KHL och HC Slovan Bratislava. Men tiden där blev inte som förväntad och nu står det klart att centern kommer representera Örebro Hockey.

– Jag är otroligt förväntasfull över att få komma till Örebro och spela i Sverige och SHL. Jag har hört väldigt mycket bra saker om staden, laget och fansen. Nu vill jag bara komma och träffa alla i laget, säger Patrik Virta.

Innan Patrik valde att skriva på för Örebro pratade han bland annat med landsmannen och lagkaptenen Jere Sallinen.

– Jag pratade med Jere och han hade bara bra saker att säga, jag fick en väldigt bra känsla efter att att jag pratat med honom. Jag pratade även med ledningen och tränarna och Örebro känns som rätt ställe för mig att ta nästa steg i karriären.

Patrik draftades 2017 av New York Rangers och det är ingen hemlighet att det är NHL som är det stora målet.

– Jag känner att jag kommer till ett bra lag och jag vill vara med och bidra till att vi vinner matcher. Jag tror att vi kommer ha en stor chans att gå långt och jag känner att Örebro kommer hjälpa mig i min fortsatta utveckling.

Säsongen 2017/18 var Patrik assisterande lagkapten i TPS och under säsongen stod han för 40 poäng på 58 matcher. Centern är en offensiv spelare och gör ingen hemlighet i att han gillar att bidra i det offensiva spelet.

– Jag är en offensiv spelare och gillar verkligen att vara kreativ och hitta offensiva lösningar. Det är det jag hoppas kunna bidra med, men sen ska jag självklart jobba hårt över hela banan och det viktigaste är att laget vinner matcher.

Laget har under veckan haft några dagar ledigt och Patrik kommer att ansluta till Örebro och laget under söndagen.

– Som det ser ut nu kommer jag att komma till Örebro på söndag och träna direkt med laget. Det ska bli riktigt kul och jag längtar efter att få spela inför hemmapubliken i Örebro, avslutar Patrik Virta.

Säkra din plats till Örebro Hockeys nästa hemmamatch mot Rögle torsdagen den 15 november. Klicka här för att köpa din biljett.