Örebro Hockeys Podcast: Trevor Kidd
Publicerad: 2016-06-27

Han är Örebrohockeyns tveklöst mest sensationella värvning någonsin. Nu är NHL-legendaren Trevor Kidd fotbollstränare, framgångsrik företagare i kaffebranschen – och tacksam för sin tid i Örebro.

Det lät som ett galet april-skämt signerat Mikael Fahlander under NHL-lockoutsäsongen 2004/05. En av NHL-ishockeyns största målvaktsnamn någonsin, Trevor Kidd, skrev på för division 1-laget Örebro under kvalserien mot allsvenskan. Den då 33-årige kanadensaren lämnade OS-spel och de 13 säsongerna i NHL med Calgary Flames, Carolina Hurricanes, Florida Panthers och Toronto Maple Leafs bakom sig. Kidd var en lysande stjärna under en minst sagt profilstark era i NHL under 90-talet. Ny spelplats blev plötsligt Örebro. Hör hur Trevor Kidd, som nu bland annat är hockeykommentator på TSN, minns tiden i Örebro! Med Mozart som tränare.

Avsnittet med Trevor Kidd är vårsäsongens sista – nu tar podden semester under juli – och återkommer hur urstark som helst första veckan i augusti igen. Har du missat något avsnitt? Lyssna i kapp under sommaren: I joggingspåret, hängmattan eller i lurarna på beachen. Vi finns där ni är!

Örebro Hockeys Podcast finns att lyssna på via orebrohockey.se, iTunes ochSoundCloud. Podden släpps i regel på måndagar. Programledare är Johan Arvidsson medan Tony Jörtsö står för den tekniska produktionen.

– Örebro Hockey är superglada över intresset kring personerna i och runt klubben. På kort tid har Örebro Hockeys Podcast växt sig till ett naturligt val för våra supportrar som vill lära känna klubben ännu bättre. Med över 30 000 lyssningar från mer än 200 olika länder. En styrka för spridningen har varit att vi även genomfört två avsnitt helt på engelska, säger Johan Arvidsson. 

Läs också:
Ladda ner Örebro Hockeys nya app här!

Vem vill du att vi ska intervjua? Tipsa oss om din favorit genom att mejla eller skriva kommentarer på vår Facebook-sida eller på vårt Instagram-konto.

Fotot ovan är taget av Michael Erhardsson

Kommunikationschef Johan Arvidsson