Kalle redo att lyfta efter hårda träningsveckan
Publicerad: 2017-02-13
Förhands
Elva matcher kvar och fem poäng upp till Karlskrona på tionde och sista play in-plats. Slitvargen Kalle Olsson är beredd att offra det mesta för att få uppleva ännu ett slutspel i Behrn Arena.

Klicka här för att säkra din biljett till tisdagens möte mellan Örebro Hockey och Skellefteå i Behrn Arena!

Inför tisdagens match mot Skellefteå tog vi tempen på Munkedalssonen som berättade om förra veckans tuffa träningsupplägg och dessutom gav ett kärlekstips till Alla hjärtans dag som är på tisdagen.

Den senaste veckan har visserligen inneburit spelledigt för de spelare i Örebro Hockey som inte varit iväg på landslagssamling, men ingen rast och ingen ro för den som trodde det. Anförda av Niklas Sundblad, med visselpipan i högsta hugg, har svetten lackat i pannan på spelarna.

– Det har varit en hel del tuffa pass helt klart, framför allt konditionsmässigt men även en del fys. Det har sett väldigt bra ut på träningarna så jag hoppas verkligen att det även ger resultat nu i slutskedet av serien. Tisdagen och torsdagen körde vi tre pass, varav två på is och ett i gymmet. Efter det så har vi släppt lite på den tunga träningen och kört lite lättare för att på så sätt få ordentlig fart i benen igen.

Finns det risk att bli övertränad? – Nej, det tror jag faktiskt inte. Det kändes väldigt bra på träningen i dag och alla såg ut att ha bra fart i de spelövningar som vi hade. Sedan är det klart att det är lite lättare att träna hårt när det har gått så pass bra på slutet och man dessutom har fått se resultat av den hårda träning vi lagt ned den senaste tiden. Förlorar man är det däremot lite jobbigare att motivera sig inför tre pass om dagen.

Uppehållet bjöd dock inte enbart på hård träning. Örebro Hockey hann dessutom med att förstärka truppen i form av NHL-meriterade kanadensaren Lucas Lessio. 24-åringen tränade i förra veckan med laget men spelar i morgon (läs tisdag) och på onsdag sina två sista matcher med KHL-laget Medvescak Zagreb innan han ånyo ansluter.

– Han var med under de tuffa träningsdagarna vi hade i förra veckan och verkar vara en hårt jobbande spelare. Vi hade inte jättemånga spelövningar just de dagarna som han var här så rent spelmässigt har jag svårt att uttala mig om honom. Annars verkar det vara en bra kille. Jag satt bredvid honom i omklädningsrummet och han var väldigt lätt att ha att göra med och kommer säkert tillföra en hel del.

Ett annat välkommet besked var att tidigare skadade trion Greg Squires, Alexander Hellström och Johan Adolfsson fanns med på isen under måndagens träning och dessutom är spelklara till morgondagens match.

– Det betyder självklart jättemycket eftersom vi varit lite skadeskjutna nu på slutet. Greg är ju finliraren som kan göra det där lilla extra medan Adolfsson och Hellström är arbetsmyrorna som gör sitt jobb varje kväll. Det ger oss lite mer rutin och underlättar en hel del då vi inte behöver ändra om så mycket i våra ordinarie formationer. – Samtidigt måste jag säga att vi gjort det väldigt bra på slutet, trots att vi saknat en del folk. Vi har ett spelsystem som gör att vi ofta ligger rätt i positionerna och inte behöver ödsla energi i onödan. På så sätt orkar vi spela några minuter till per match om någon eller några saknas.

Med fyra segrar på de fem senaste matcherna kommer Örebro till tisdagens match med en stor portion självförtroende. Självförtroende lär inte heller saknas hos tisdagens motståndare Skellefteå, som är än värre med sju segrar på de åtta senaste. Västerbottningarna har efter en tuff start på säsongen hittat tillbaka till det spel som gjort att dem tillsammans med Frölunda dominerat svensk hockey de senaste åren.

– Precis som vanligt mot Skellefteå kommer det säkert bli en riktigt tuff match, de har fyra kedjor som kör i vartenda byte och är duktiga både defensivt och offensivt. Ett väldigt stabilt lag som brukar kunna trötta ut sina motståndare ju längre matchen lider. Det brukar dock alltid vara bra matcher och vi har fått med oss en hel del poäng de senaste säsongerna. För vår del gäller det att hålla oss till gameplan. De brukar alltid ha lite mer puck än oss så vi får se till att ligga rätt i positionerna och ta tillvara på chanserna när de väl ges.

Men tisdagen bjuder inte bara på viktig hemmamatch utan också på Alla hjärtans dag den 14 februari.

Hur firar du den dagen med familjen, Kalle?

– Det får bli den gamla vanliga kombinationen, det vill säga en blomma och någon chokladbit.

Filip Berglund