• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Franzén: ”Vi ska ta oss igenom det här tillsammans”

1 december 2017 19:00
Inför match

Tufft motstånd väntar återigen Örebro Hockey när de regerande svenska mästarna HV71 kommer på besök under lördagen.


Det vill sig helt enkelt inte för Örebro Hockey för tillfället. Gårdagens förlust på Hovet innebar lagets femte raka nederlag och trots massvis av kvalificerade målchanser blev det i slutändan enbart ett mål framåt.

– Det var en böljande och jämn matchbild där båda lagen hade sina målchanser. Vi skapade en hel del farligt framåt men det gjorde å andra sidan Djurgården också. Det är klart att vi borde ha gjort något eller några mål till, men pucken studsar inte riktigt vår väg just nu. Samtidigt går det inte att komma med massa bortförklaringar efter varje förlust heller. Vi behöver höja oss ett par snäpp och ta oss igenom det här tillsammans.

För Gustaf Franzén var torsdagens match inte bara en i mängden. I Linus Arnessons skadefrånvaro fick 21-åringen ta ett steg ner i planen och istället vikariera som back. En förvisso ”nygammal” position för den skridskostarka centern som förlusten till trots klarade uppgiften med bravur.

– Lite ovant så klart. Jag har visserligen spelat back några matcher i min karriär men aldrig haft det som utgångsposition. Det fanns väl situationer som man hanterade på ett bra sätt igår, men också saker som definitivt kan förbättras. I grund och botten gäller det att spela enkelt och inte krångla till det allt för mycket när man kastas in på en ny position.

Efter förlusten mot tabelltrean Djurgården väntar ännu ett tufft motstånd när de regerande svenska mästarna HV71 under lördagen gästar Behrn Arena. För Örebro som släppt in 18 mål de senaste fyra matcherna gäller det att vara disciplinerade i egen zon och stänga igen bakåt.

– Alltid lite speciellt att möta HV71 med tanke på att jag tillbringade två säsonger där och har många goda minnen från den tiden. Vi har dock en riktigt bra känsla i och med den insats vi gjorde mot dem senast. Kan vi bara täta till bakåt och hitta tillbaka till den skridskoåkning och intensitet vi hade tidigare under hösten så är vi väldigt svårslagna.

Samtidigt som Örebro ska försöka vara snåla på isen innebär lördagen en chans att vara allt annat än snål. Temat för lördagens match är nämligen insamling där Örebro Hockey i samband med Svenska kyrkan gör en insats för ekonomiskt utsatta barnfamiljer i staden.

– En god och otroligt viktig gärning som borde vara en självklarhet för alla. Det är något som hela laget verkligen står bakom.