Vi laddar för seriepremiär
Publicerad: 2022-09-28
Nyhet
På söndag har det äntligen blivit dags för Örebro Hockeys damer att starta seriespelet.

Örebro Hockeys damer har nu flyttat in i Behrn Arena och på söndag har det äntligen blivit dags för seriepremiär. I premiäromgången väntar VIK:2/FAIK på bortaplan. VIK:2/FAIK är en sammanslagning mellan Västerås och Fagersta och söndagens match spelas i Mimerhallen. Örebro ställer i år ett ungt lag på benen, men har också hämtat in spelare med rutin från spel i de högre seriesystemen. Linnea Åbyhammar är tillbaka i spel och Camilla Nilsson samt Madelene Sundström förstärker laget med värdefull rutin.

– Jättekul att vi nu får dra i gång och spela om poäng. Att vi har flyttat verksamheten till Behrn Arena har varit ett stort lyft för oss och vi har fått helt andra förutsättningar än tidigare. Vi har ett intressant lag i år med mycket unga tjejer från närområdet. Sedan har Camilla och Madelene anslutit med stor erfarenhet vilket känns jättebra. Daniel Norrlund är ny huvudtränare och han har kommit in med ett stort engagemang och driv att utveckla tjejerna. Nu ser vi fram emot söndag och en ny säsong, säger Daniel Tagesson, damansvarig Örebro Hockey.

Klicka här för att se truppen.

Söndagens match mot VIK:2/FAIK startar kl 12:40 och sänds på SvenskHockey TV. När du köper ett årskort hos SvenskHockey TV, glöm inte bort att ange Örebro Hockey som din favoritförening. 200 kr/kort går då direkt till Örebro Hockey.

Första matchen på hemmaplan spelas söndag 9 oktober då Hällefors gästar Behrn Arena kl 15:00.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson