JW: ”Vill visa att vi är ett bra hockeylag”
Publicerad: 2017-03-06
FÖRHANDS
Under måndagseftermiddagen begav sig Örebro Hockey mot sydligare breddgrader för att spela de två sista matcherna för säsongen.

Första anhalt Ängelholm innan turnébussen på torsdagen rullar vidare till Blekinge och Karlskrona. Vi tog under måndagen ett snack med trotjänaren Johan Wiklander som under årens lopp åkt åtskilliga mil i buss.

I och med Frölundas 3-1-seger mot Rögle i lördags stod det klart att Örebro Hockey spelar i SHL även kommande säsong. För trotjänaren Johan Wiklander, som för närvarande gör sin sjunde säsong i klubben, var lättnaden stor efter göteborgarnas seger.

– Såklart superskönt att kontraktet är säkrat. Med tanke på hur säsongen har artat sig så var nog det här bästa tänkbara utfallet. Väldigt skönt att veta att kontraktet är i hamn och att vi slipper åka iväg på en sista bortaturné med kniven mot strupen.

Trots att lättnaden var stor när slutsignalen ljöd i Scandinavium har säsongen inte blivit vad Johan på förhand hade hoppats. 35-åringen tror sig ha en och en annan förklaring till varför säsongen tar slut redan på torsdag.

– Det är svårt att säga exakt vad det beror på men det är några saker som inte riktigt gått vår väg. Vi har haft en hel del otur med skador redan från början av säsongen. Dessutom har det självklart varit turbulent med alla tränarbyten som varit. I grund och botten har vi inte heller fått spelet att stämma på det sätt som vi hade hoppats.

Men känslan är att spelet stämt bättre mot slutet?

– Absolut. Den senaste tiden eller egentligen ända sedan Sundblad och Petri tog över har vi varit mycket mer stabila som lag. Det känns som att vi slöt ihop som grupp i samband med den vevan och att det också var det som i slutändan räddade oss kvar.

Din egen insats då? Tolv poäng (sju mål och fem assist) och delad fjärdeplats i lagets interna målliga.

– Det har egentligen känts bra hela säsongen. Jag har fått vara skadefri, peppar, peppar, och det har givetvis bidragit en hel del till att det fungerat bra i år. För tillfället känner jag att det är skitkul att lira och att jag fortfarande har mycket kvar att ge.

Med två matcher kvar av serien befinner sig Örebro Hockey i ett ingenmansland, men trots att man inte har någon chans att bli varken bättre eller sämre än tolva i tabellen menar Johan att det fortfarande finns en hel del kvar att spela för.

– Inga som helst problem att motivera sig inför de två sista matcherna. Vi tränar ju så mycket som vi gör på försäsongen för att just få spela matcher. Det gäller att suga på det här nu, innan det är dags för försäsong igen. Det ska faktiskt bli väldigt skönt att gå ut och spela utan någon som helst press, det hör inte till vanligheterna. Vi ska göra allt vi kan för att vinna de sista matcherna och visa att vi är ett bra hockeylag.

Filip Berglund