Inga poäng i Ängelholm
Publicerad: 2020-02-25
Efter match
Örebro Hockey fick lämna Ängelholm utan poäng. Rögle kunde vinna tisdagskvällens match med 3-0.

Första perioden bjöd på en bra fart men inget riktigt ordnat spel från något av lagen. Hemmalaget Rögle skapade några farliga chanser när man fick chansen att spela med en man mer. Där var dock Örebro också farliga och bortalagets bästa chanser kom i spelet med en man mindre. Mathias Bromé kom fri utan att lyckas få in pucken och Glenn Gustafsson träffade kryssribban. Första perioden slutade mållös och Roman Will samt Dominik Furch visade upp fint målvaktsspel.

I den andra perioden var det hemmalaget som skulle få utdelning. Detta efter att Örebro dragit på sig dubbla utvsiningar. 6:30 in i den andra akten kunde Eric Gelinas sätta 1-0 till Rögle och när laget åter fick chansen i powerplay kom också 2-0 genom Dennis Everberg. Örebro tryckte på i slutet av perioden men lyckades inte få in pucken och hemmalaget kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I den tredje perioden försökte Örebro jaga en tidig reducering men laget hade svårt att skapa några klara målchanser. Istället var det Rögle som kunde kontrollera tillställningen. Efter halva den tredje perioden åkte Rasmus Rissanen ut 5 + 20 minuter för slashing. I spel fem mot fyra kunde Kodie Curran utöka Rögles ledning till 3-0. Utvisningarna blev Örebros fall i Ängelholm under tisdagskvällen och hemmalaget kunde inkassera tre poäng efter att slutresultatet skrevs till 3-0.

Klicka här för statistik från matchen.

Nästa match spelas på torsdag då Malmö gästar Behrn Arena kl 19:00. Klicka här för att köpa din biljett till matchen.