Gustav Backström inför V75 i Örebro
Publicerad: 2018-10-20
Nyhet
Örebros nya spelläggare Gustav Backström har en tung uppgift att axla. Förra årets spelläggaren Viktor Ekbom fixade en av förra säsongens största vinster, 82.460 kronor. Men han verkar ha hittat ett sätt att hantera pressen på.

Hur startade ditt travintresse?
För drygt ett år sedan när min hästintresserade flickvän tog med mig till en travbana. Sedan dess är jag fast! Numera kollar jag på trav minst två gånger i veckan, inte bara V75 utan även V64 och V86. I somras besökte jag även några mindre banor som till exempel min ”hemmabana” i Lindesberg och såg både V4 och V5 på plats.

Vad är det med trav som är så engagerande för dig?
Jag tycker att det är väldigt roligt att följa hästarna. När jag började känna igen hästarna och kunde följa deras utveckling från vecka till vecka så blev jag mycket engagerad.

Vilken är din taktik när du lägger V75-spelen?
Jag går emot favoriterna och spelar för en större utdelning. Jag försöker hitta skrällar och spikar som inte andra tror på.

Känner du press på dig att leverera åt andelsköparna?
I början kände jag stor press. Man får försöka tänka att man lägger spelet åt sig själv så släpper pressen lite grann, och på ett sätt gör jag ju det - självklart köper jag några egna andelar i Örebros V75 Tillsammanslag varje vecka!

Har du några första tankar inför lördagens V75 i Örebro?
I V75-6 tror jag på Sobel Conway som körs av Peter Untersteiner. Sen har jag en skräll i V75-1 som jag tror på, Nyby Black Money som körs av Jimmi Ehlers. Jag känner ägarna till hästen och den kommer från Storå bredvid Lindesberg där jag växt upp. Han är lovande, så jag hoppas och tror att han kan vara med och fightas där framme.

Vad tror du om Örebros SHL-säsong?
Vi började bra, men de senaste fem omgångarna har gått emot oss. Detta trots att vi är ett bra gäng. Nu har vi bestämt oss för att bryta trenden, vi ska vända på detta och när vi gör det så kan det gå bra för oss. Målet för säsongen är att gå till slutspel!

Är det någon spelare som du tror kommer att ta ett kliv framåt denna säsong?
Aaron Palushaj har stor press på sig att leverera och han kommer att vara en väldigt viktig spelare för oss. Bland de yngre så tror jag att Viktor Lodin kommer att blomma ut ordentligt.

Er nästa match är mot Brynäs borta på lördag, hur går det?
Jag tror att blir en målsnål match, men vi vänder vår trend och vinner med 0-1!

Köp dina andelar i Örebros V75 Tillsammans-lag på atg.se/shl

Press & Kommunikation Ludwig Andersson