Förlust i grundseriens sista match, nu väntar Leksand i kvartsfinal
Publicerad: 2021-04-03
Örebro Hockey föll mot Färjestad i grundseriens sista omgång. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Örebro Hockey avslutade grundserien under lördagen då Färjestad gästade Behrn Arena. Gästerna från Karlstad var det skarpare laget och efter två spelade perioder visade resultattavlan 0-2. I inledningen av den tredje perioden kunde Färjestad utöka till 0-3 och då trodde nog alla att matchen var över. Men Örebro kom tillbaka starkt. Rodrigo Abols kunde med drygt nio minuter kvar sätta 1-3 och bara några minuter senare prickade Nick Ebert in 2-3. Det blev nerv i matchen och Örebro skapade några fina lägen till att få in kvitteringen. Men ytterligare en puck i mål för Örebro uteblev och slutresultatet skrevs till 2-3.

Detta innebär att Örebro slutar sexa i grundserien och att laget kommer ställas mot Leksand i kvartsfinalen. Första matchen spelas på bortaplan söndagen den 11 april.

Örebro–Färjestad 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)
Första perioden: 0–1 (15.00) Daniel Viksten (Victor Ejdsell, Albert Johansson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (01.35) Jesse Virtanen (Jakob Forsbacka-Karlsson, Carl Jakobsson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–3 (01.42) Michael Lindqvist. 1–3 (10.54) Rodrigo Abols (Borna Rendulic). 2–3 (13.35) Nick Ebert (Oliver Eklind, Ludvig Rensfeldt).

Skott: 35–26 (10–11, 15–10, 10–5).

Klicka här för mer statistik från matchen.