Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Lördag Lör 2 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Lördag Lör 9 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Pontus Gustafsson väljer att lämna Örebro Hockey

10 mars 2017 11:00
NYHET

Örebro Hockeys General Manager Pontus Gustafsson väljer nu att lämna klubben efter sex år. Beslutet är hans eget.


På fredagen blev beslutet offentligt efter att Gustafsson, 49 år, tillsammans med ordförande Ulf Gejhammar meddelat spelare/ledare och kanslipersonal sitt beslut under morgonen. Så här säger Pontus själv om varför han väljer att kliva åt sidan efter den här säsongen.
– Det är klart att det på många vis är ett känslomässigt beslut eftersom det i så många år har varit en stor del av mitt liv, säger Gustafsson och fortsätter:
– Men det är också ett ganska naturligt beslut eftersom det är ett tufft jobb som kräver otroligt mycket energi. Det här är inget jobb som du tar över en kvart och kör på med i några månader. Det här är ett commitment för X antal år framåt och då känns det naturligt att stiga åt sidan nu. Jag har bidragit så mycket jag bara kunnat men har inte energin och orken att gå in i en ny period.

Att det varit en säsong där klubben inte nådde sin sportsliga målsättning med slutspel – har det påverkat ditt beslut?
– Nej, det har det nog inte. Men det är klart att det har varit extra jobbigt i och med att vi har haft tre olika tränarkonstellationer. Det har tagit mycket kraft för hela organisationen, men kanske framför allt för mig som varit nära bygget av det. Men det enskilt är inte orsaken till att jag kliver åt sidan.

Vad ska du göra framöver?
– Nu ska jag först och främst avsluta i Örebro Hockey på ett bra sätt ...

Nästa säsong, får vi se dig i Behrn Arena med matchtröjan på på läktaren?
– Självklart!

Vad vill du säga till Örebro Hockeys supportrar som stöttat laget i vått och torrt under de här åren?
– Det är helt sjukt vilka bra supportrar vi har! Hemmapubliken och våra partners. Alla tre grupper sammantaget har bidragit till Örebro Hockeys resa. Utan dem hade inte den här resan varit möjlig. Stort tack, och jag lyfter på hatten för alla som bidragit på olika vis!

Vilka är de största glädjeämnena som du kommer att ta med dig?
– Det finns otroligt många: När vi gick upp i Ängelholm mot Rögle – fantastisk resa som jag aldrig kommer att glömma! Fler saker är förstås vårt puliksnitt på 99,3 procent – utifrån hur det såg ut i arenan tidigare. Hela arenan som vi har nu som mötesplats för örebroarna där vi umgås och trivs och tittar på hockey också. Pricken över i:t nu också omklädningsrummen som är bland de bästa i Sverige. Sedan kommer våra hörnstenar; med den regionala utvecklingen och juniorsatsningen. Vi har haft några strategiska områden som vi har jobbat stenhårt med och jag känner att vi har leverart på alla plan där.

Vad vill du hälsa till alla i och runt klubben?
– Jag vill önska Örebro Hockey stort lycka till framöver. Jag är övertygad om att basen är bra och vi kommer bli att räkna med nästa säsong och framåt!