• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Eriksson: "Vi har hittat en bra formel"

28 februari 2019 10:40
Inför match

Intervju med Niklas Eriksson inför kvällens bortamatch mot Frölunda.


Örebro Hockey har en riktigt stark trend för tillfället. Femte raka segern bärgades under tisdagen, då HV71 besegrades med 2-1 på bortaplan. Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Eriksson tittar tillbaka på en stabil laginsats.

– Jag tycker att det är en väldigt solid och stabil laginsats. När man tittar på matchen i efterhand tycker jag att den är lite lik bortamatchen mot Djurgården. Vi har hittat ett sätt att spela som vi är trygga i nu och jag tycker att vi är intensiva och jobbiga att möta. Spelarna är bereda att jobba stenhårt, sen tycker jag också att vi har många bra individuella prestationer. Det märks att killarna har bra självförtroende och att vi löser olika situationer på ett bra sätt, sammanfattar Niklas Eriksson.

Senaste matcherna har försvarspelet var en stor nyckel till framgången. Laget har under de senaste fem matcherna endast släppt in sex mål.

– Grunden är lite som jag har varit inne på tidigare att killarna lägger in ett väldigt hårt jobb över hela banan och vi håller oss till det spel som vi har pratat om. Sedan har Jhonas kommit in i målet med ett lugn som ger en stor trygghet i försvarsspelet. Vårt spel i boxplay har också blivit bättre, vi har hittat en bra balans där känner jag. Jag tycker att vi är mer aktiva och att vi tar med oss spelet i 5 mot 5 in i spelet med en man mindre.

Efter segern mot HV71 kom det tråkiga beskedet att Kalle Olsson blir borta från spel med en fraktur i handen.

– Vädigt olyckligt såklart. Först och främst väldigt tråkigt för Kalle men även för laget. Kalle har fyllt en viktig roll med sitt hårda jobb och uppoffrande spel i boxplay. Men tyvärr är detta en del i spelet och vi har ändå varit förskonade från skador. Det gäller att andra kliver fram i Kalles frånvaro.

Efter segern mot HV71 stannade laget kvar i Jönköping och tränade under onsdagen innan man reste vidare mot Göteborg.

– För oss var det ett perfekt upplägg och vi hade en bra dag i Jönköping. Bra möjligheter rent träningsmässigt, där några var på is medans några andra var i gymmet. Efter det åkte vi till Göteborg och var framme i bra tid, det har varit ett bra tillfälle för oss att komma ihop ännu mer som grupp.

Laget är nu på plats i Göteborg, som bjuder på härlig vårkänsla. Under förmiddagen samlades laget i arenan för att förbereda sig inför kvällens match på bästa sätt.

– Vi samlades vid nio-tiden imorse och jag tycker att vi har hittat en bra formel på matchdagar. Vi kör frivilligt på is så de som vill gå på gör det, medans de som vill göra något annat gör det. Det handlar om att hitta sitt bästa jag och göra det som krävs för att vara redo när pucken släpps under kvällen. Det är individuellt ansvar helt enkelt och något som vi tycker passar oss bra.

Ikväll väntar en tuff utmaning då Frölunda står för motståndet. Ett Frölunda som är starka på hemmaplan och har en fin formkurva.

– Självklart en tuff utmaning för oss. Frölunda är formstarka och har en fin trend på hemmaplan. För oss handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen, vi kan inte tumma på någonting. Det gäller att vi är bereda att jobba stenhårt över sextio minuter, då har vi alltid en bra chans att vinna. Vi kommer ställa upp med samma lag som senast, bortsett från att Tylor Spink går in på Kalles plats och Tyson Spink är 13:e forward, avslutar Niklas Eriksson.

Frölunda-Örebro, ikväll kl 19.00.
Se matchen på Cmore.
Se Frölunda-Örebro på O´learys i Örebro. Klicka här för att boka bord.

Du kan som vanligt följa kvällens match i våra sociala medier:
Örebro Hockey på Twitter.
Örebro Hockey på Instagram.
Örebro Hockey på Facebook.