Seger mot Linköping på hemmaplan
Publicerad: 2019-11-21
Örebro Hockey besegrade under torsdagskvällen Linköping med 2-1 hemma i Behrn Arena.

Örebro Hockey fortsätter att visa sin styrka när man under torsdagskvällen besegrade Linköping på hemmaplan. Kvällens vinst var en riktig lagseger, där hela laget visade prov på en härlig kämparanda och ett uppoffrande spel.

Örebro kunde ta ledningen efter drygt fem minuters spel. Kristian Näkyvä dundrade in ledningsmålet i powerplay. Linköping kom dock tillbaka och kunde kvittera till 1-1 med drygt fem minuter kvar av öppningsperioden.

I början på den andra perioden kom Mathias Bromé fri med Linköpings målvakt och Örebroforwarden fick ett slag över klubben precis i skottögonblicket. Domarna dömde straff och Mathias Bromé tog själv hand om straffslaget. Örebros poängbäste spelare visade kyla och kunde elegant sätta 2-1.

I den tredje perioden kunde hemmalaget stänga ner Linköping på ett effektivt sätt. Linköping hade sina lägen men Dominik Furch visade sin klass mellan stolparna. Dominik spelade med ett stort lung och stoppade 28 av 29 skott. Segern innebär att Örebro Hockey befäster förstaplatsen i tabellen, två poäng före Frölunda.

Ett stort tack till alla 5378 personer som skapade en härlig inramning i Behrn Arena. Örebro Hockey är under helgen spellediga och nästa match spelas på tisdag då vi tar oss an HV71 på bortaplan.