Örebro Hockey byter tränare – Niklas och Petri tar över
Publicerad: 2017-01-05
NYHET
Johan Tornberg och Lasse Ivarsson lämnar omgående plats i båset för Niklas Sundblad och Petri Liimatainen. Klockan 13.00 i Behrn Arena hålls en presskonferens där de nya tränarna svarar på frågor tillsammans med Örebro Hockeys ordförande Ulf Gejhammar och sportchef Niklas Johansson.

Örebro Hockey riktar ett tack till Johan Tornberg och Lasse Ivarsson för allt de gjort under sin tid i Örebro Hockey. Vi önskar er båda stort lycka till i era framtida karriärer.

Klockan 13.00, i dag torsdag, hålls alltså en presskonferens för media i Behrn Arenas pressrum. Presskonferensen live-sänds även här på www.orebrohockey.se.

På torsdagen blev det offentligt att Niklas Sundblad ersätter Tornberg som head coach, och Petri Liimatainen blir ny assisterande coach i stället för Lasse Ivarsson. Sundblad och Liimatainen som har digra spelarkarriärer bakom sig och som tillsammans som coacher firat stora triumfer i Tyskland. Niklas Eriksson, som värvades nyligen, blir tredjelänk i teamet.

Örebro Hockeys spelartrupp fick beskedet på förmiddagen. Redan klockan 15.00 gör den nya tjänarkonstellationen sitt första ispass med laget, som möter Frölunda i ett back to back-möte fredag/lördag, med start i Behrn Arena på fredagen.

Niklas Sundblad, 44 år, Head Coach.

Stockholmsforwarden har en diger karriär som spelare. En hårding som både skapade mycket poäng och lämnade blåmärken efter sig. Karriären innehöll bland annat JVM-silver, VM-silver, tysk mästare och ett silver i finländska ligan. Sundblad slog igenom i AIK i början på 90-talet, hamnade i AHL i jakten på ett NHL-kontrakt med Calgary Flames innan han spelade i Finland, Malmö, och en handfull tyska klubbar. Niklas avslutade med spel i Italien, Asien och AIK.

Som tränare har Sundblad varit aktiv sedan 2008 i Tyskland. Där han även representerat landslaget som assisterande coach. Främsta tränarmeriten hittills nådde Sundblad 2013-2014 då han tillsammans med Petri Liimatainen överraskande förde Ingolstadt till tyska ligatiteln. Sundblads kontrakt med Örebro gäller över den här säsongen och nästa, med ytterligare ett optionsår.

Petri Liimatainen, 47 år, Assisterande Coach.

Stockholmsbacken firade stora triumfer under sina år som spelare. VM-guld med Tre kronor, JVM-silver, mästare i både Sverige och Tyskland. I Sverige slog han igenom i AIK men har också representerat Malmö, Södertälje och Linköping. Han har även en mångårig spelarkarriär utomlands med spel i bland annat Tyskland, Schweiz och Danmark. Ständigt med många poäng levererade.

Petri har tre år i den tyska ligan bakom sig som assisterade coach till Sundblad. Även noterat en säsong, 2011/12, i svenska division 1 med Pantern. Liimatainens kontrakt med Örebro gäller säsongen ut.

Kommunikationschef Johan Arvidsson