Örebro besegrade Växjö efter stor dramatik
Publicerad: 2021-04-27
Efter match
Örebro Hockey besegrade Växjö med 3-2 och tvingar nu fram en femte avgörande match i Växjö på torsdag.

Semifinal fyra spelades i Behrn Arena under tisdagskvällen. Måstematch för Örebro som var tvungna att vinna för att tvina fram en match fem och förlänga säsongen. Första perioden bjöd på högt tempo och fysiskt spel. Hemmalaget kom ut starkt och satte tonen direkt. Efter en tidig utvisning på Gustav Backström och avklarat boxplay kunde Örebro trycka på och skapa några fina målchanser. När Växjö drog på sig en utvisning med drygt fem minuter kvar av den första perioden skulle också utdelningen komma. Oliver Eklind vann tekningen, Emil Larsson petade bak pucken till Nick Ebert som dundrade in 1-0 i bortre krysset. Ledningen stod sig perioden ut och Örebro kunde gå till pausvila med 1-0 på resultattavlan.

Örebro fick en riktig pangstart i period två. Redan efter 49 sekunder var Emil Larsson påpassligt framme och kunde trycka in 2-0 bakom Erik Källgren i Växjömålet. Den andra akten fortsatte med fysiskt spel och efter varje avblåsning var det heta känslor mellan lagen. Växjös Tim Erixon fick efter en Crosschecking matchstart och Örebro fick chansen i spel med en man mer. Några fina chanser skapades i spelformen, men utan utdelning. Växjö hade några långa anfall och kunde etablera bra tryck i Örebrozonen. Jhonas Enroth kom då upp stort och stod för några riktigt högklassiga räddningar. 2-0 till Örebro efter två spelade perioder.

Örebro fick återigen bästa tänkbara start på perioden. Med drygt två minuter spelat av den tredje akten laddade Nick Ebert bössan och 3-0 var ett faktum. Efter målet ändrade matchen helt bild och Växjö öste på för att spräcka Jhonas Enroths nolla. Gästerna skulle också få utdelning och skapa rejäl nerv i matchen. Jack Drury kunde först sätta reduceringen till 3-1. Bara någon minut senare skulle också ytterligare reducering komma. Christian Folin bombade in 3-2 och nu blev det stor dramatik. Växjö öste på för att få in kvitteringen och var nära att lyckas få till en förlängning flera gånger om. Men Örebro kunde efter många om och men hålla undan och bärga segern. Kvitterat i semifinalserien och nu väntar en femte avgörande match i Växjö på torsdag.

Örebro Hockey – Växjö Lakers 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Första perioden: 1–0 (15.44) Nick Ebert (Emil Larsson, Oliver Eklind), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (00.49) Emil Larsson (Joonas Rask).

Tredje perioden: 3–0 (02.13) Nick Ebert (Gustav Backström, Robin Kovacs). 3–1 (06.13) Jack Drury (Emil Pettersson, Richard Gynge). 3–2 (08.26) Christian Folin (Linus Nässén, Victor Stjernborg).

Skott: 27–22 (11–5, 10–7, 6–10).

Utvisningar, ÖHK: 4x2. VHC: 2x2, 1x5, 1x20.