Förlust mot Rögle hemma i Behrn Arena
Publicerad: 2020-01-18
Efter match
Örebro Hockey fick under lördagen se sig besegrade av Rögle som vann med 5-2.

Den första perioden spelades i ett högt tempo och båda lagen skapade lägen för att göra det första målet. Rögle var dock laget som skapade mest tryck och vaskade således fram några fina målchanser. Med drygt tre minuter kvar av den första perioden var det också gästerna som rättvist skulle ta ledningen. Efter en snabb omställning kunde Dominik Bokk ge gästerna ledningen med 1-0. Resultatet stod sig sedan perioden ut och Rögle kunde gå till pauvila med en 1-0-ledning.

I den andra perioden var det Örebro som kom ut bättre. Laget fick tidigt med sig en utvisning och skapade efter det bra tryck mot Röglemålet. Rögle stack sedan upp och etablerade ett långt anfall. Gästerna fick också in en puck men dömdes efter videogranskning bort på grund av spark. I anfallet efter kunde Rögle sätta 2-0 då Leon Bristedt petade in en retur bakom Dominik Furch. Trycket fortsatte sedan från gästerna och när Rögle fick chansen i spel 5 mot 3 kom också 3-0 genom Ted Brithén. 3-0 stod sig perioden ut och Rögle kunde ta med sig en betryggande ledningen till den tredje perioden.

Nej det här var inte Örebros kväll. Rögle var steget före i alla delar av spelet. Tidigt i den tredje perioden kunde Rögle också utöka ledningen till 4-0 genom Dominik Bokk. Drygt fem minuter in i slutakten ställde Örebro om fint och Joonas Rask kunde servera Ludvig Rensfeldt som satte reduceringen till 1-4. Shane Harper reducerade också till 2-4 men närmare än så kom inte Örebro. Gästerna kunde sätta 2-5 i tom kasse och det blev också slutresultatet.

Stort tack till alla som var på plats i Behrn Arena under lördagen.