Första ronden till Växjö
Publicerad: 2021-04-22
Efter match
Fem perioder krävdes för att få fram en vinnare i semifinalseriens första match.

Det blev en riktig holmgång i den första matchen i semifinalserien mellan Örebro och Växjö. Hemmalaget kom ut klart starkast och kunde också ta ledningen tidigt i den första perioden. Örebro växte dock in i perioden ju längre den gick och när laget fick chansen i powerplay kunde Nick Ebert smälla in kvitteringen till 1-1. I slutminuten av den första akten ställde Örebro om spelet snabbt och med 37 sekunder kvar hittade Robin Kovacs nätet. 2-1 till Örebro efter tjugo spelade minuter.

Andra perioden gick till Växjö. Örebro hade svårt att hitta rätt i spelet och när hemmalaget fick chansen i powerplay kom också kvitteringen. Jack Drury pricksköt in 2-2 förbi Jhonas Enroth. Den tredje perioden blev ett ställningskrig mellan lagen, men det var hemmalaget som var det vassaste laget. Jhonas Enroth visade klass och stod för några riktigt fina räddningar. Likaläget stod sig efter sextio spelade minuter och förlängning skulle således krävas för att skilja lagen åt.

Första halvan av den fjärde perioden gick till Växjö men Örebro kom tillbaka starkt och hade några riktigt fina chanser att avgöra matchen. Men likaläget höll i sig och en femte period skulle krävas för att avgöra matchen. Örebro var återigen starkast och spelade sig fram till fina målchanser, utan att lyckas få pucken i mål. Avgörandet skulle komma när Rodrigo Abols visades ut och hemmalaget fick chansen i powerplay. Växjö kunde etablera tryck och precis när Örebro hade klarat av spel med en man mindre kunde Richard Gynge trycka in 3-2-pucken. Rond ett till Växjö. Örebro får nu snabbt ladda om till rond två som spelas i Växjö under fredagskvällen.

Växjö–Örebro 3–2 e förl (1–2, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Första perioden: 0–1 (02.07) Hardy Häman Aktell (Emil Pettersson, Robert Rosén). 1–1 (08.46) Nick Ebert (Jonathan Andersson, Robin Kovacs), spel fem mot fyra. 1–2 (19.22) Robin Kovacs (Rodrigo Abols).

Andra perioden: 2–2 (17.42) Jack Drury (Miika Koivistu, Ilari Melart) i spel fem mot fyra.