Tim Wallace klar för Örebro
Publicerad: 2013-08-06

Så sent som i vintras gjorde forwarden Tim Wallace 28 matcher i NHL för Carolina Hurricanes. Totalt har Tim 101 NHL-matcher på sitt konto då han representerat klubbar som Pittsburgh Penguins, New York Islanders, Tampa Bay Lightning och nu senast Carolina Hurricanes. I AHL har Tim Wallace spelat 375 matcher och på de matcherna gjort 179 poäng. Tim Wallace är nu klar för spel i Örebro Hockey kommande SHL-säsong.

General Manager Pontus Gustavsson har jobbat hela sommaren för att få till en lösning med den sista pusselbiten i lagbygget.

- Vi är jättenöjda med att få hit Tim Wallace, en NHL-meriterad forward som har den kompetens vi sökt efter. Vi är nu väldigt nöjda och glada över den trupp vi har fått ihop inför SHL.

Högerskytten Tim Wallace är 29 år och född i Anchorage i USA. Han är 188 cm lång och väger 85 kilo och kan spela både till höger och vänster som forward. Han kommer med bred erfarenhet från världens bästa liga NHL, en spetskompetens som klubben sökt efter under sommaren.

Huvudtränaren Patrik Ross blir glad när Tim Wallace kommer på tal.

- Det är en tuff forward som har ett bra skott. Tim är en ledargestalt och varit kapten i AHL tidigare. Det är en bra spelare som i vintras gjorde 28 matcher med Carolina Hurricanes. Tim har haft en otacksam roll i NHL där han spelat i tredje eller fjärdefemman men när han flyttats ner till AHL så spelar han i förstafemman och levererar poäng. Tim är en spelare som står för lidelse och passion i sitt spel.

Kontraktet gäller på ett år och han ansluter till laget senare i veckan. 

Född: 1984 i Anchorage, USA.
Ålder: 29
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd: 188 cm
Vikt: 85 kg

Press- och Informationschef Filip Nyängen