• Huvudsponsorer

Abols: "Ska bli kul att få återvända till Sverige"

12 juli 2017 17:31
Nyhet

Efter två år i de Nordamerikanska juniorligorna vänder nu Rodrigo Abols tillbaka till Europa för ta nästa steg i sin utveckling för att nå sitt mål, NHL. Vi tog ett snack med Örebro Hockeys nyförvärv som får berätta lite om sig själv.


– Jag är en stor tvåvägscenter som gillar att använda min storlek för att skapa lägen åt mig själv och mina lagkamrater. Mina största styrkor skulle jag säga är hur jag ser och läser spelet ute på isen, säger Rodrigo Abols och fortsätter:
– Utanför isen är jag en ganska lugn kille som älskar sin flickvän och familj. Kan vara lite blyg till en början i en ny miljö men när jag väl kommer in i allt så brukar andra säga att jag är en kul kille att hänga med, hehe.

För Rodrigo blir det ett kärt återseende med Sverige. Hans pappa, Artis Abols, var en stor poänggörare i Nyköping under fyra säsonger i början på 2000-talet.

– Det ska bli kul att få återvända till Sverige. Jag bodde här fram tills dess att jag började skolan. Pappa har berättat att nivån på hockey här är riktigt bra och jag måste vara förbered på det. Han har även berättat om fansen och att det är något unikt här. Att det är riktigt kul spela inför sånna passionerade supportrar som hejar fram laget i med- och motgång.

Hur är det med det svenska språket? Hann du lära dig det och kommer du ihåg något?

– När vi bodde här var jag bättre än mina föräldrar på att prata svenska. Tyvärr så tappade jag det när vi flyttade tillbaka till Lettland. Jag hoppas och tror att det ska kunna gå fort att lära mig igen.

Om vi tittar framåt, vad tror du om den kommande säsongen?

– Först och främst ser jag fram emot att få träffa alla i och runt omkring laget och tillsammans göra oss redo för nästa säsong. Vårt första mål borde vara slutspel och sen jobba vidare eftersom vi vet att allt kan hända i ett slutspel. Personligen hoppas jag på ett riktigt bra år där jag kan vara med bidra till nya framgångar för Örebro Hockey.

Örebros supportrar har Rodrigo redan börjat kolla upp på YouTube.

– Jag har sett några videoklipp på er när ni hejar fram laget och jag är supertaggad på att få spela inför er i en slutsåld Behrn Arena, avslutar Rodrigo Abols