• Huvudsponsorer

Löwdahl förlänger och blir ansvarig för Hockeygymnasiet

8 maj 2018 14:08
Nyhet

Idag står det klart att Henrik Löwdahl har förlängt sitt kontrakt med Örebro Hockey. Det nya avtalet innebär att Löwdahl fortsätter som huvudtränare i J18 och att han kommer vara ansvarig för Hockeygymnasiet.


Henrik Löwdahl har som spelare varit med på hela Örebro Hockeys resa från Division 1 till SHL. Med 18 säsonger i klubben, var av 8 säsonger som lagkapten, har Löwdahl varit Örebro Hockey trogen hela karriären. Inför förra säsongen klev Löwdahl in som huvudtränare i Örebro Hockey J18 och idag står det klart att han blir kvar i minst 2 år.

– Det känns väldigt bra att vara kvar och jag trivs med att få jobba med våra unga talanger. Det är ett inspirerande och utvecklande jobb och jag ser framemot att arbeta vidare på den resa som vi har påbörjat, säger Henrik Löwdahl.

Det nya avtalet innebär också att Löwdahl kommer få ett större ansvar kring Hockeygymnasiet. Från och med säsongen 2018/19 kommer Löwdahl vara ansvarig för Hockeygymnasiet och tillsammans med Jörgen Hägg kommer han att vara ansvarig för intaget till Hockeygymnasiet.

– Det känns självklart väldigt bra att vi får behålla Henrik i klubben i minst 2 år framåt. Med sin erfarenhet som spelare och sitt klubbhjärta är han otroligt viktig för verksamheten. I år har han gjort ett väldigt bra jobb i J18 och det ska bli spännande att följa hans resa framöver, säger Utvecklingsansvarig Jörgen Hägg.

Kontraktet med Henrik Löwdahl gäller till och med säsong 2019/20.