Örebro föll tungt mot Frölunda
Publicerad: 2021-02-04
Efter match
Örebro Hockey fick under torsdagskvällen se sig besegrade av Frölunda.

Örebro Hockeys enda hemmamatch spelades under torsdagen då man tog sig an Frölunda. I tabellen slåss Örebro och Frölunda om en plats bland de sex främsta lagen, som innebär en kvartsfinalplats. I den första perioden kände lagen på varandra och det var en rätt tillknäppt period. Örebro fick chansen i powerplay efter fem spelade minuter. Men där stämde inte spelet överhuvudtaget. När Örebro slarvade kunde Mats Rosseli Olsen sno åt sig pucken och ge gästerna ledningen när han kom fri med Jonas Arntzen. Örebro skulle dock komma tillbaka och kvittera innan perioden var slut. Joonas Rask bröt in framför Frölundamålet och på returen kunde Oliver Eklind trycka in kvitteringen. Resultattavlan visade således 1-1 efter tjugo spelade minuter.

Gästerna fick tidigt i den andra perioden chansen i spel med en man mer, efter att Robin Salo skickat pucken över plexiglaset. Örebro spelade förtroendeingivande i boxplay och klarade av två minuter med en man mindre på ett bra sätt. Efter det skapade Örebro några fina målchanser, men utan att lyckas få pucken förbi Niklas Rubin i Frölundamålet. Andra perioden såg länge ut att bli mållös men när Nick Ebert visades ut i två minuter för slashing skulle gästerna återta ledningen. 37 sekunder återstod av perioden när Patrik Carlsson hittade luckan i det första krysset. Örebro fick inte alls spelet med en man mer att fungera, medans gästerna tog tillvara på chansen och kunde gå till pausvila med ledningen.

Örebro fick en smakstart på den tredje perioden. Rodrigo Abols laddade den stora kanon och dunkade in kvitteringen till 2-2. Men glädjen blev kortvarig för hemmalaget. Bara 30 sekunder senare kunde Jonathan Sigalet pricka in 2-3 och drygt två minuter senare kom 2-4 genom Elmer Söderblom. Men det var inte slut där. När vi hade spelat 6:22 av den tredje perioden hade Frölunda också gjort 2-5. Niklas Eriksson tog efter det Time Out för att få liv i laget igen. Men Örebro lyckades inte resa sig och Frölunda kunde göra 2-6 innan Borna Rendulic snyggade till siffrorna. Slutresultatet skrevs till 3-6 och Frölunda kunde lämna Örebro med alla tre poäng.

Örebro–Frölunda 3–6 (1–1, 0–1, 2–4)

Första perioden: 0–1 (05.17) Mats Rosseli Olsen (Max Friberg), spel fyra mot fem. 1–1 (06.56) Oliver Eklind (Joonas Rask, Ludvig Rensfeldt).

Andra perioden: 1–2 (19.23) Patrik Carlsson (Lucas Raymond, Stefan Elliott), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (02.23) Rodrigo Abols. 2–3 (02.57) Jonathan Sigalet (Simon Hjalmarsson). 2–4 (05.23) Elmer Söderblom (Patrik Carlsson, Jesper Sellgren). 2–5 (06.22) Johan Sundström (Anders Grönlund, Elmer Söderblom). 2-6 (13.29) Borna Rendulic.

Skott: 28–30 (9–6, 10–9, 9–15)

Klicka här för mer statistik från matchen.