• Huvudsponsorer

Söndag Sön 17 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar

Örebro Hockey värvar back från AIK

27 mars 2017 11:00
NYHET

Jonathan Andersson, 23-årig back från AIK, är Örebro Hockeys första spännande nyförvärv till lagbygget 17/18. – En bra pusselbit, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson.


Måndagen den 3:e april släpper vi våra säsongskort – häng med Örebro Hockey under en ny superspännande säsong!

Den Valdermarsvik-fostrade backen har varit i Solnaklubben sedan 2012, varav de fyra senaste säsongerna spelat i allsvenskan. Han har även representerat AIK i SHL och på senare år haft en framträdande roll som offensiv och spelskicklig back i laget. Kontraktet med Örebro Hockey är skrivet över två säsonger.

Jonathan Andersson säger så här om klubbvalet. – Jag fick direkt känslan av att Örebro Hockey tror på mig och det är helt avgörande för vart man ska spela. Jag känner mig välkommen till klubben, säger han och fortsätter: – Örebro verkar dessutom vara en härlig stad med grymt bra tryck på läktaren match efter match. Fantastiskt att det nästan alltid är fullsatt. Det vittnar om ett stort hockeyintresse i stan, säger han.

Precis som vår forward Gustaf Franzén kommer du från Valdersmarsvik – har du frågat "Gurra" om Örebro Hockey?
– Absolut. Vi känner varandra och brukar springa på varandra om vi är hemma på somrarna. Gustaf har pratat väldigt gott om Örebro Hockey.

Den allsvenska säsongen 2015/16 noterade "Jonte" 32 poäng, och plus 20, på 50 matcher. Varav 25 poäng var assists. Den här säsongen inledde han skadad men svarade för en fantastisk avslutning och fick flera SHL-klubbars ögon på sig. Bland annat svarade han för ett vasst spel från blålinken i PP-spelet.

Niklas Johansson är sportchef i Örebro Hockey och sätter ord på Jonathan Anderssons styrkor:
– Han är oerhört spelskicklig. En spelare som ser isen bra och som är bra med pucken. Han är rörlig och sätter fart på spelet.

Styrkor som kommer att ge fart nedifrån nästa säsong ...?
– Precis. "Jonte" kommer att bidra till bra förstapass och att vi kan vända spelet snabbt på blad. Dessutom kommer han kunna kunna bidra med spelet på offensiv blå, säger Niklas Johansson och konstaterar:
– Det känns som en bra pusselbit i backbygget.

Jonathan Andersson är första nyförvärv att presenteras – hur fortlöper resterande del av truppbygget?
– Vi sitter i förhandlingar med flera spelare. Några är klara som vi inte kan släppa ut offentligt på grund av respekt för spelare och deras klubbar. De spelar fortfarande matcher.

Finns det något specifikt datum som du vill ha aktuell trupp spikad i vår?
– Truppbygge är ett levande dokument hela tiden. Det är viktigast att vi hittar rätt spelare, inte att det går fort. Men vi kommer kunna presentera fler roliga nyheter framöver.

Den 10:e april återupptar Örebro Hockeys A-lag den kollektiva träningen igen.

Länk: Se Jonathan Anderssons stats här!