Tre poäng mot Oskarshamn
Publicerad: 2022-09-24
Örebro Hockey bärgade säsongens första trepoängare när Oskarshamn besegrades hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 4-1.

Under lördagen var Örebro tillbaka på hemmaplan. Laget har den senaste tiden pratat om vikten att få ihop sextio bra minuter och det fick man idag. Hemmalaget stod för en gedigen insats i Behrn Arena och Oskarshamn fick lämna Örebro utan poäng. 5228 personer var på plats i Behrn Arena och publiken fick se en intensiv match med mycket känslor. Gästerna inledde målskyttet tidigt i den första perioden då Patrik Karlkvist kunde styra in ledningsmålet för Oskarshamn. Inte den start Örebro ville ha men hemmalaget skulle snabbt replikera. Filip Berglund avlossade ett skott från blålinjen och framför mål kunde Robert Leino styra in 1-1. Efter en tung säsong förra året har Robert Leino i år hittat rätt igen och när Örebro fick chansen i powerplay var han framme igen. Petrus Palmu hittade fram till Leino som inte gjorde några misstag. 2-1 till Örebro efter den första perioden.

I den andra perioden fortsatte de heta känslorna mellan lagen. Hemmalaget höll kylan medan Oskarshamn drog på sig massvis med utvisningar. Trots massvis med chanser för Örebro i numerärt överläge lyckades man inte få in pucken och den andra perioden slutade mållös.

Utdelningen för hemmalaget skulle dock komma direkt i den tredje perioden. Efter att Jani Lajunen jobbat fram pucken kunde Emil Larsson sprätta in det så viktiga 3-1-målet. Efter det var det aldrig något snack. Örebro kunde kontrollera matchen på ett bra sätt. I slutminuten kunde sedan Christopher Mastomäki fastställa slutresultatet till 4-1 i tom kasse.

Örebros första trepoängare och en viktig seger för laget. I nästa vecka väntar dubbla bortamatcher innan laget är tillbaka på hemmaplan under lördagen. Då kommer Skellefteå på besök och matchstart är kl 18:00.

Örebro-Oskarshamn 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Första perioden: 0–1 (3.26) Patrik Karlkvist (Juuso Riikola, Ahti Oksanen), 1–1 (4.25) Robert Leino (Filip Berglind, Linus Öberg), 2–1 (18.12) Robert Leino (Petrus Palmu, Kristian Näkyvä) i spel fem mot fyra.
Andra perioden: –
Tredje perioden: 3–1 (41.43) Emil Larsson (Jani Lajunen). 4–1 (18.49) Christopher Mastomäki (Oliver Eklind, Kristian Näkyvä), mål i tom målbur.
Skott: 47–27 (13–9, 19–11, 15–7).
Utvisningar: ÖHK 4x2. IKO 7x2.
Domare: Mikael Sjöqvist och Andreas Harnebring.
Publik: 5 228.