Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Lördag Lör 2 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Lördag Lör 9 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt

Vi presenterar Örebro Hockey Dam

3 september 2020 13:00
Nyhet

Örebro Hockey är idag stolta över att kunna presentera Örebro Hockey Dam.


En satsning på damhockeyn har under en längre tid varit en viktig fråga för klubben. Örebro Hockey är nu glada att kunna presentera en långsiktig satsning där målet är att skapa möjligheter för regionens tjejer att utvecklas och satsa på ishockeyn. Truppen består av 34 spelare, där representationslaget kommer att spela i DamEttan Västra.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. Örebro Hockey Dam kommer vara en viktig del i vår verksamhet och vi vill över tid bygga en hållbar satsning. För oss handlar det om att skapa förutsättningar både sportsligt och organisatoriskt för att ta steget till SDHL inom en 5-årsperiod. Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey GM Stefan Bengtzén.

Örebro Hockey Dam blir nu ett av fem lag i Örebro Hockeys verksamhet. Örebro Hockey Dam kommer ha större delen av sin verksamhet på Trängen. Representationslaget kommer under säsongen att bedriva träningar samt spela vissa matcher i Behrn Arena.

– Tyvärr är vi för trångbodda i Behrn Arena. Där av kommer större delen av verksamheten att bedrivas på Trängen till dess att tillgängligheten tillåter något annat. Nu fick vi möjligheten att redan under säsongen 2020/21 spela i DamEttan, vilket känns väldigt inspirerande. Vi har även påbörjat samtal med gymnasieskolor där vi gemensamt ser över möjligheten att skapa LIU-platser och på så sätt skapa bättre förutsättningar för våra tjejer, fortsätter Stefan Bengtzén.

Många av spelarna i truppen representerade under för säsongen Örebro i TV-Pucken, där laget tog sig till kvartsfinal. Laget är i full gång med försäsongen och under onsdagskvällen genomförde Örebro Hockey Dam första träningen i Behrn Arena.

– Det känns jättekul att vi nu tar steget in under Örebro Hockeys flagga. Vi är en stor mix i laget med många unga tjejer men även rutin med tjejer som har spelat på hög nivå. För många blir det något nytt att ta steget in i DamEttan men vi ser fram emot det som komma skall, säger Örebro Hockey Dams Huvudtränare Ulf Gyllander.

Lördag den 19 september är det dags för seriepremiär då Örebro Hockey Dam tar sig an Färjestad på bortaplan i DamEttan Västra.

Klicka här för att se hela truppen.

Örebro Hockey Dams framfart följer du i våra sociala kanaler.