Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan

Vi presenterar Örebro Hockey Dam

3 september 2020 13:00
Nyhet

Örebro Hockey är idag stolta över att kunna presentera Örebro Hockey Dam.


En satsning på damhockeyn har under en längre tid varit en viktig fråga för klubben. Örebro Hockey är nu glada att kunna presentera en långsiktig satsning där målet är att skapa möjligheter för regionens tjejer att utvecklas och satsa på ishockeyn. Truppen består av 34 spelare, där representationslaget kommer att spela i DamEttan Västra.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna starta vår satsning kring damhockeyn. Örebro Hockey Dam kommer vara en viktig del i vår verksamhet och vi vill över tid bygga en hållbar satsning. För oss handlar det om att skapa förutsättningar både sportsligt och organisatoriskt för att ta steget till SDHL inom en 5-årsperiod. Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey GM Stefan Bengtzén.

Örebro Hockey Dam blir nu ett av fem lag i Örebro Hockeys verksamhet. Örebro Hockey Dam kommer ha större delen av sin verksamhet på Trängen. Representationslaget kommer under säsongen att bedriva träningar samt spela vissa matcher i Behrn Arena.

– Tyvärr är vi för trångbodda i Behrn Arena. Där av kommer större delen av verksamheten att bedrivas på Trängen till dess att tillgängligheten tillåter något annat. Nu fick vi möjligheten att redan under säsongen 2020/21 spela i DamEttan, vilket känns väldigt inspirerande. Vi har även påbörjat samtal med gymnasieskolor där vi gemensamt ser över möjligheten att skapa LIU-platser och på så sätt skapa bättre förutsättningar för våra tjejer, fortsätter Stefan Bengtzén.

Många av spelarna i truppen representerade under för säsongen Örebro i TV-Pucken, där laget tog sig till kvartsfinal. Laget är i full gång med försäsongen och under onsdagskvällen genomförde Örebro Hockey Dam första träningen i Behrn Arena.

– Det känns jättekul att vi nu tar steget in under Örebro Hockeys flagga. Vi är en stor mix i laget med många unga tjejer men även rutin med tjejer som har spelat på hög nivå. För många blir det något nytt att ta steget in i DamEttan men vi ser fram emot det som komma skall, säger Örebro Hockey Dams Huvudtränare Ulf Gyllander.

Lördag den 19 september är det dags för seriepremiär då Örebro Hockey Dam tar sig an Färjestad på bortaplan i DamEttan Västra.

Klicka här för att se hela truppen.

Örebro Hockey Dams framfart följer du i våra sociala kanaler.