Härlig seger mot Malmö
Publicerad: 2019-11-16
Örebro Hockey är tillbaka på vinnarspåret efter seger med 3-2 hemma mot Malmö.

Vilken härlig lördag det blev hemma i Behrn Arena. 14-3 firade 10 år och vilken fantastisk stämning det var i arenan under lördagskvällen. Publiken bar fram laget under hela matchen, ett stort tack till alla som var på plats i hemmaborgen.

Tillbaka till matchen. Örebro Hockey startade matchen bäst och hade efter 20 spelade minuter ledningen med 2-0. Aaron Irving inledde målskyttet med en bomb till 1-0. Shane Harper utökade ledningen till 2-0, läckert framspelad av Lukas Pilö.

I den andra perioden kom Malmö tillbaka och reducerade också till 2-1. Resterande del av matchen var ett riktigt ställningskrig och det var en tuff kamp ute på isen. I den tredje perioden kunde också Malmö kvittera till 2-2 genom Fredrik Händemark. Men Örebro gav inte upp och skulle ta tillbaka ledningen. Med drygt tio minuter kvar att spela stod Örebro för en riktigt vacker tekningsvariant och Sakari Salminen satte dit pucken till 3-2.

Örebro kunde sedan hålla undan och inkassera tre nya poäng. Segern innebär att Örebro återtar serieledningen i SHL efter 18 spelade omgångar. Nästa hemmamatch spelas på torsdag då vi gästas av Linköping.