Seger i säsongens första match
Publicerad: 2019-08-14
Örebro Hockey besegrade BIK Karlskoga med 5-4 efter sd i säsongens första match.

Örebro Hockey gick vinnande ur säsongens första match. Det satt dock hårt inne, segersiffrorna skrevs till 5-4 efter övertid.

I den första perioden var det hemmalaget BIK Karlskoga som kom ut klart bäst. Det var därför rättvist att hemmalaget gick upp till en 2-0-ledning. Sent i den första perioden lyckades Örebro reducera genom junioren Linus Öberg. Det var också Linus första mål i A-laget.

I den andra perioden höjde sig Örebro en aning och efter drygt sex spelade minuter hade man lyckats vända matchen. Detta efter mål av nyförvärven Aaron Irving och Daniel Muzito-Bagenda. BIK Karlskoga kom dock tillbaka och kunde kvittera till 3-3 med två minuter kvar av perioden.

I den tredje perioden gjorde Aaron Irving 4-3, backens andra mål i matchen och det såg länge ut att bli slutresultatet. Men med mindre än en minut kvar att spela plockade hemmalaget ut målvakten och lyckades också få in kvitteringen till 4-4.

Matchen gick således till förlängning och där var det Örebro som drog det längsta strået. Viktor Lodin åkte sig fri och kunde med en riktig läcker dragning se till att Örebro gick segrande ur säsongens första match.

Ett stort tack till alla Örebroare som var på plats i Karlskoga och stöttade laget på plats.

BIK Karlskoga-Örebro Hockey 4-5 efter sd (2-1,1-2,1-1,0-1).
Örebros mål gjordes av Linus Öberg, Aaron Irvning x2, Daniel Muzito-Bagenda samt Viktor Lodin.