2-0 i matcher efter andra raka segern i Leksand
Publicerad: 2021-04-12
Örebro Hockey tog andra raka segern när Leksand besegrades med 2-1 under måndagen.

Rond två i kvartsfinalserien spelades i Leksand under måndagen. Hemmalaget kom ut starkast och såg revanschsugna ut efter förlusten under söndagen. Det blev en helt annan typ av match än den första matchen. Trots att Leksand tryckte på i den första perioden lyckades Örebro stå emot bra och vi bjöds inte på några mål i den första akten.

I den andra perioden fick Örebro en riktig drömstart. I powerplay dundrade Rodrigo Abols in ledningsmålet för Örebro. Målet var Rodrigos tredje mål på två matcher mot Leksand i kvartsfinalserien. När Leksand fick chansen i powerplay drygt halvvägs in i mittenakten tog man tillvara på den chansen. Patrik Zackrisson sköt ett direktskott som letade sig förbi Jhonas Enroth. Örebro skulle dock få sista ordet i den andra perioden. I en snabb omställning med 30 sekunder kvar kunde Robin Kovacs elegant servera Borna Rendulic som la in 1-2 i öppen kasse.

I den tredje perioden jagade Leksand febrilt kvitteringsmålet. Men Örebro visade upp en stor lagmoral och ett uppoffrande spel. Jhonas Enroth visade också klass i Örebromålet och vägrade släppa ytterligare en puck förbi sig. Örebro kunde hålla undan och bärga andra raka segern mot Leksand. Segern innebär nu att Örebro har 2-0 i matcher när matchserien vänder hem till Örebro. Nästa match spelas i Behrn Arena på onsdag.

Leksands IF–Örebro Hockey 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)
Första perioden: –

Andra perioden: 0–1 (0.56) Rodrigo Abols (Robin Salo) i spel fem mot fyra, 1–1 (11.22) Patrik Zackrisson (Marek Hrivik, Mattias Ritola) i spel fem mot fyra, 1–2 (19.30) Borna Rendulic (Robin Kovacs, Rodrigo Abols).