Örebro föll tungt mot Växjö
Publicerad: 2021-01-26
Efter match
Dyrbara minuter i den tredje perioden när Örebro Hockey föll med 6-2 mot Växjö.

Örebro reste under tisdagen till Småland för veckans första match mot Växjö. I lördags kunde Örebro lämna Göteborg med tre poäng efter storspel av Jonas Arntzen och uppoffrande spel av hela laget. Under tisdagskvällen startade Örebro matchen på ett helt annat sätt än under lördagen. Energin och kvickheten i spelet var där från start och man skapade fina chanser att ta ledningen. Hemmalaget växte under perioden men när de stack upp var Jonas Arntzen där och visade upp fint spel. Med drygt två minuter kvar av första perioden skulle Örebro koppla greppet om matchen. Joonas Rask hittade det vänstra krysset när han gav Örebro ledningen. Det resultatet såg också ut att stå sig perioden ut. Men med 24 sekunder kvar sköt Martin Lundberg ett slagskott som smet förbi Jonas Arntzen. Likaläge och 1-1 på resultattavlan efter tjugo spelade minuter.

Om det var Örebro som kom ut starkast i den första perioden så var det tvärtom i den andra perioden. Växjö fick också med sig en tidig utvisning. Där skapade Växjö några skarpa lägen men Örebro stod emot och visade upp den fina formen i spel med en man mindre. Örebro kunde sedan lyfta upp spelet och med halva matchen var det Örebros tur att spela powerplay. Men med en man mer skapade inte Örebro några större lägen. Kort därefter skulle dock Örebro ledningen igen. Borna Rendulic lurade upp Växjöförsvaret på läktaren innan han elegant serverade Robin Kovács som kunde sätta 2-1. Med drygt två minuter kvar av perioden hittade Växjö ett fint spel och Richard Gynge kunde trycka dit kvitteringen. 2-2 stod sig också perioden ut.

Tidigt i den tredje perioden kunde Växjö utnyttja slarv i Örebroförsvaret. Robert Rosén hittade Richard Gynge som med sitt andra mål i matchen kunde ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Kort därefter utökade också Växjö ledningen till 4-2 genom Erik Josefsson. Det blev dyrbara minuter för Örebro och bara dryga minuten senare kunde Andrew Calof sätta 5-2 bakom en chanslös Jonas Arntzen. Tre raka mål från Växjö på fyra minuter och efter det kändes matchen avgjord. När Växjö fick chansen i powerplay kom också 6-2. Nattsvart tredje period för Örebro som fick lämna Växjö utan poäng. Slutresultatet skrevs till 6-2.