Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Lördag Lör 9 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt

NYHET: Ny damansvarig

19 april 2022 14:40
Nyhet

Örebro Hockey är idag glada över att kunna presentera Daniel Tagesson som ny damansvarig.


40-årige Daniel Tagesson har under de två senaste säsongerna varit huvudtränare för Örebro Läns flicklag i TV-Pucken. Nu står det klart att Daniel kommer in som ny ansvarig för Örebro Hockeys damverksamhet.

– Vi har känt att vi behöver ett bättre helhetsgrepp kring damverksamheten och i Daniel tycker vi att vi har hittat helt rätt. Daniel är engagerad och väl insatt i och med sin roll på Örebro Läns Ishockeyförbund. För oss gäller det att fånga upp tjejerna i ett tidigt stadie och där kommer Daniel att ha en viktig roll, säger Örebro Hockeys General Manager Stefan Bengtzén.

– Jag ser framemot att komma in och bli en del av Örebro Hockey. Jag är ödmjuk inför uppgiften och jag hoppas kunna vara med och bidra med mina tidigare erfarenheter. Tillsammans ska vi skapa en utvecklade och attraherande miljö att vara i. Första steget nu blir att sätta oss ner och inventera läget i och kring truppen, säger Daniel Tagesson.

Örebro Hockeys säsong i DamEttan Västra blev en tung sådan. Laget slutade sist i grundserien och tvingades till kvalspel. I kvalserien slutade laget på en tredjeplats. I skrivande stund innebär det att laget spelar i DamTvåan säsongen 2022/23.

– Det har så klart varit en tuff säsong för våra damer. Pandemin har slagit hårt på seriespelet och många matcher flyttades. Vi hade såklart önskat en starkare sportslig säsong och när laget klev in i kvalserien för att hålla sig kvar i DamEttan var det oklart vad vi spelade om. Det vi visste var att ettan i kvalserien skulle säkra en plats i DamEttan. Nu slutade vi trea och vi planerar för spel i DamTvåan till hösten. Vi håller dock dörren öppen för fortsatt spel i DamEttan då vi precis som inför årets säsong kan bli tillfrågade beroende hur läget ser ut för övriga lag, säger Stefan Bengtzén.

Säsongen 2021/22 var andra säsongen för Örebro Hockeys nystartade damverksamhet. En långsiktig satsning som man hoppas ska bära frukt över tid.

– Vi har mycket att lära och vi är medvetna att det tar tid innan vi är där vi vill vara. Ett viktigt steg är att få in damverksamheten i Behrn Arena, vilket skulle underlätta i allt från träningsmöjligheter till rent resursmässiga frågor. Många unga tjejer från det lokala området har fått nyttig erfarenhet under året och vi har tydligt sagt att det är viktigt att ge våra lokala tjejer den möjligheten. Nu startar också LIU (Lokalt Idrottsgymnasium) för tjejer till hösten och det kommer ge fler chansen att kombinera skolgången med en hockeysatsning, avslutar Bengtzén.

Längre intervju med Daniel Tagesson kommer senare.