Uddamålsförlust i årets första match
Publicerad: 2022-01-06
Efter match
Örebro Hockey föll under torsdagskvällen hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 2-3 och Färjestad kunde lämna Örebro med alla tre poäng.

Hemmalaget startade matchen relativt bra och hade tidigt ett jätteläge att ta ledningen. Marcus Hardegård och Robin Kovács väggspelade och Kovács hade i stort sätt öppet mål när han skulle lägga in pucken. Men i sista sekunden fick Dominik Furch i Färjestadsmålet ut benskyddet och kunde stoppa Örebro från ledningsmålet. Istället var det Färjestad som skulle ta kommandot om matchen. När Örebro fick chansen i powerplay kunde gästerna kontra in 0-1 genom Joakim Nygård. Tungt för hemmalaget som fortsatt har problem med målskyttet. I slutet av perioden kunde Färjestad också utöka ledningen. Med ett distinkt avslut kunde Mikael Wikstrand pricka in 0-2. Tvåmålsledning till Färjestad efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden skulle Örebro få vitring. Efter ett längre anfall hittade Petr Zámorský fram till Oliver Eklind som kunde peta in reduceringen till 1-2. Hopp för Örebro som nu jagade kvitteringen. Men istället skulle gästerna få jubla igen. En fladderpuck letade sig förbi en skymd Jhonas Enroth och efter lång videogranskning godkände domarna målet, trots misstänkt hög klubba. Fortsatt ledning för gästerna med två mål inför den tredje perioden.

I den tredje perioden var Örebro tvunget att satsa framåt men man lyckades inte riktigt komma till några farliga chanser. Men när Gustav Rydahl visades ut i två minuter tändes hoppet. Kristian Näkyvä hittade Robin Kovács som kunde dundra in direktskottet i krysset. Örebro hade nu kontakt och jagade kvittering. Men Örebro var aldrig riktigt nära och forceringen i slutminuterna uteblev. Färjestad höll undan och kunde lämna Örebro med alla tre poäng.

Örebro–Färjestad 2–3 (0–2, 1–1, 1–0)
Första perioden: 0–1 (08.14) Gustav Rydahl (Per Åslund), spel fyra mot fem. 0–2 (16.50) Mikael Wikstrand (Marcus Nilsson, Per Åslund).

Andra perioden: 1–2 (06.32) Oliver Eklind (Petr Zamorsky, Christopher Mastomäki). 1–2 (15.18) Per Åslund (Albert Johansson).

Tredje perioden: 2–3 (09.46) Robin Kovacs (Kristian Näkyvä, Juuso Puustinen), spel fem mot fyra.

Skott: 29–17 (9–6, 14–6, 6–5).

Publik: 1806.