Örebro föll mot Brynäs
Publicerad: 2017-09-30
Trots stort spelövertag och åtskilliga målchanser framåt ville det sig inte för Örebro den här kvällen i Behrn Arena. Fjolårsfinalisten Brynäs vände matchen i tredje perioden och tog därmed sin första seger i årets SHL.

Det var en intensiv inledning på lördagens tillställning i Behrn Arena där båda lagen inledningsvis bytte halvchanser med varandra. Örebro kom dock att ta över spelet ju längre perioden led och i den sjunde matchminuten fick Sakari Manninen en ypperlig chans att öppna kvällens målskytte. Gästernas målvakt Felix Sandström var dock bra med och fick i sista sekund ut ett benskydd och kunde med vissa bekymmer avstyra. Manninen skulle dock få sin revansch två minuter senare när han från nära håll prickade in pucken bakom en chanslös Sandström i bortamålet. Manninen blev fint framspelad av Jere Sallinen som från Gretzkyposition bakom kassen hittade landsmannen med en genial passning.

Örebro fick kort efter Manninens ledningsmål chansen i numerärt överläge efter att gästernas Kevin Clark tappat humöret helt och åkt ut två gånger inom loppet av tre minuter. Trots en rad vassa chanser för bland annat Manninen och debuterande backen Daine Todd lyste målen med sin frånvaro och Örebro gick till periodpaus i ställningen 1-0.

– Jag tycker att vi börjar matchen lite tveksamt men tar över efter första fem och leder rättvist. Kanske borde vi gjort ett eller två mål till för att vara helt nöjda, sade kapten Ekbom efter första perioden.

Örebro fortsatte den andra perioden precis som man avslutade den första och skapade i inledningen av andra en rad farliga målchanser. Bäst chanser att utöka Örebros ledning hade Daniel Viksten och Jere Sallinen som båda blev mer eller mindre frispelade framför Sandström i bortakassen. Den tidigare juniorlandslagsmannen Sandström höll dock gästerna kvar i matchen och lyckades avstyra.

Gästerna från Gästrikland repade sig visserligen något ju längre mittperioden led och stack vid några enstaka tillfällen upp och hotade men överlag tillhörde perioden Örebro. Med fem minuter kvar av mittakten var Tylor Spink så nära man kan komma ett 2-0-mål men pucken tog i underkanten av ribban och kanadensaren får fortsatt vänta på sitt första SHL-mål.

– Överlag en bra period från vår sida men vi måste se till att sätta dit pucken när vi får så många chanser, sade Gustav Franzén efter den andra perioden.

Efter två riktigt svaga perioder vaknade gästerna till ordentligt i den tredje perioden och skapade bara i inledningen av tredje fler chanser än vad man hittills hade gjort under matchen. Ryan Gunderson och Jesper Jensen hade båda fina chanser att kvittera från nära håll men precis som sin kollega i Brynäsmålet var Eero Kilpeläinen följsam och lyckades avstyra.

Kvitteringen skulle dock komma. Med knappt sex minuter kvar att spela av den tredje perioden kunde Johan Alcén fint framspelad av Jonathan Granström stöta in pucken bakom en överspelad Eero Kilpeläinen. Stärkta av kvitteringsmålet fortsatte Brynäs att trycka på och med dryga minuten kvar att spela satte Kevin Clark matchavgörande 2-1.