Fjärde raka segern kom mot Frölunda!
Publicerad: 2020-01-11
Örebro Hockey tog under lördagen fjärde raka segern efter att ha besegrat Frölunda med 5-3.

Örebro Hockey kom ut på ett riktigt bra sätt i den första perioden i ett fullsatt Behrn Arena. Redan efter 50 sekunder fick också laget chansen i powerplay och då kom också utdelningen. Mathias Bromé kunde ge hemmalaget ledningen, framspelad av Daniel Muzito Bagenda och Kristian Näkyvä. Efter den fina starten fortsatte hemmalaget bara att trumma på och skapade flertalet fina chanser att utöka ledningen. 2-0 skulle också rättvist komma då Ryan Stoa hittade Shane Harper som satte dit pucken. Ledningen stod sig resterande del av perioden och Örebro kunde gå till pausvila med en mycket rättvis tvåmålsledning.

I den andra perioden höjde Frölunda upp spelet och fick också chansen i powerplay vid två tillfällen. Men Örebro försvarade sig bra och höll mestadels Frölunda på utsidan. När Örebro var som mest tillbakapressat kunde slitvargen Joonas Rask sno åt sig pucken och elegant sätta 3-0. Hemmalaget var inte nöjda där och med mindre än tre minuter kvar av perioden kunde Jordan Boucher trycka in 4-0, efter fint förarbete av Glenn Gustafsson.

I den tredje perioden fick Frölunda en riktig smakstart då Max Friberg reducerade till 4-1. Frölunda satsade allt framåt och tryckte studtals tillbaka Örebro rejält under den tredje perioden. Med drygt fem minuter kvar fick Frölunda utdelning då Max Friberg reducerade till 4-2. Närmare än så skulle dock inte gästerna komma och Mathias Bromé kunde punktera matchen med sitt 5-2-mål i tom kasse. Slutresultatet skrev till 5-3 efter att Frölunda fått in en puck med 18 sekunder kvar av matchen.

Jonas Arntxen fick pris som matchens lirare efter fin insats i målet. Ett stort tack till alla som var på plats i ett fullsatt Behrn Arena under lördagen. Nästa hemmamatch spelas lördagen den 18 januari då vi gästas av Rögle kl 15:15. Klicka här för att säkra din plats till matchen.