Åttonde raka hemmasegern
Publicerad: 2021-11-06
Örebro Hockey besegrade under lördagen Färjestad med 3-2.

Örebro fortsätter vinna på hemmaplan. Ikväll kom åttonde raka segern på hemmaplan. Behrn Arena var slutsåld till sista stol och publiken skapade en mäktig inramning under lördagskvällen. Men hemmapubliken fick inte den start man hade hoppats på. Det var gästerna från Karlstad som skulle ta kommandot om matchen direkt. I spel fyra mot tre kunde Gustav Rydahl ge Färjestad ledningen. Örebro fick sedan chansen i powerplay flera gånger om. Spelet med en man mer hackade rejält och istället för kvittering tilldömdes Färjestad straffslag. En straff som Daniel Viksten tog tillvara på och 0-2 var ett faktum. Tungt för Örebro men hemmapubliken skulle få hopp i slutskedet av perioden. På egen hand tryckte Rodrigo Abols in reduceringen till 1-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Efter en stökig situation i slutet av den första perioden fick Örebro starta den andra perioden med en man mer på isen. Nu skulle också utdelningen i powerplay komma. Efter fint spel kunde Rodrigo Abols sätta sitt andra mål i matchen och 2-2 var ett faktum. Örebro öste sedan på och hade flera lägen att ta ledningen. Matchen präglades av mycket känslor och trycket i arenan drev upp känslorna mellan lagen. Efter två spelade perioder visade resultattavlan i Behrn Arena 2-2.

Tredje perioden var ett stort ställningskrig och det var svårt att avgöra vilket lag som hade övertaget om matchen. När knappt halva den tredje akten hade spelats skulle Behrn Arena explodera. Jani Lajunen stod för ett fint förarbete och serverade Nick Ebert som kunde dundra in 3-2 till hemmalaget. Efter ledningsmålet var det mycket Örebro och man skapade lägen för att dryga ut ledningen ytterligare. Färjestad samlade sig och öste sedan på för en kvittering. Gästerna skulle också få ett gyllene läge när Rodrigo Abols visade ut med knappt tre minuter kvar av ordinarie tid. Spel sex mot fyra för gästerna som satsade allt framåt. Men ikväll kunde Örebro stå emot och bärga tre viktiga poäng. Slutresultatet skrevs till 3-2 och Örebro har nu åtta raka segrar hemma i Behrn Arena. Nu väntar landslagsuppehåll innan Örebro tar sig an Oskarshamn på bortaplan den 18 november.

Örebro–Färjestad 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)
Första perioden: 0–1 (02.08) Gustav Rydahl (Daniel Viksten, Jesse Virtanen), spel fyra mot tre. 0–2 (13.45) Daniel Viksten, straff. 1–2 (19.32) Rodrigo Abols (Oliver Eklind, Nick Ebert).

Andra perioden: 2–2 (19.31) Rodrigo Abols (Robin Kovacs, Marcus Hardegård), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (09.45) Nick Ebert (Jani Lajunen. Miikka Salomäki).

Skott: 33–30 (12–12, 11–8, 10–10).

Utvisningar: ÖHK 6x2. FBK 7x2.

Publik: 5500 (slutsålt).