• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 3 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Fredag Fre 22 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar

Derek Ryan får utmärkelsen Guldhjälmen

16 mars 2015 10:21

Derek Ryan, Örebro, har av spelarna röstats fram som mottagare av utmärkelsen Guldhjälmen, den mest värdefulle spelaren i SHL.


Priset delas ut av Reebok CCM i samarbete med magasinet Hockey, som är Svenska Ishockeyförbundets officiella tidning.

– När det är spelarna som röstar känns det mycket speciellt. Jag ser det här som ett erkännande och det är en stor ära att få Guldhjälmen, säger Derek Ryan.

Derek Ryan spelade universitetshockey sam i ligorna WHL och UHL i Nordamerika, innan han för fyra säsonger sedan kom till Europa. Efter spel i Ungern blev han poängkung i österrikiska Villacher, vilket gjorde Örebro intresserad av honom.

– Trots att han hade några poängstarka säsonger bakom sig visst vi ju samtidigt att det inte var en garanti för att han skulle lyckas i SHL. Men det har han verkligen gjort, säger Örebro-tränaren Kent Johansson och fortsätter:

– Derek är ett föredöme på alla sätt. Han jobbar hårt och har en spelskicklighet och ett spelsinne som är enormt bra. Han är dessutom orädd och tappar aldrig fart när han går på genombrott.

Ryan gjorde på 55 matcher i SHL:s grundserie 15 mål och 45 assists och vann med det seriens poängliga. Tillsammans med kedjekamraterna Daniel Viksten och Martin Johansson gjorde han 135 poäng.

– Vi hittade en fin kemi mellan oss och jag vill lyfta fram mina medspelare som hjälpt mig att lyckas i den här ligan, säger Derek Ryan.

Det här är första året som Guldhjälmen går till en spelare i Örebro. I fjol röstades Skellefteås Joakim Lindström fram som mottagare.

- Det är med stor stolthet vi mottagit juryns motivering, att en spelare i vårt lag erhållit utmärkelsen Guldhjälmen. Derek Ryan är i allra högsta grad väl värd utmärkelsen. Både för sitt sätt att agera som person och hockeyspelare. Jättegrattis Derek, Keep up the good work, säger General Manager Pontus Gustafsson.