Brynäs avgjorde i slutsekunderna
Publicerad: 2022-09-27
Örebro Hockey fick inte med sig några poäng från Gävle. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter att Brynäs avgjort i slutsekunderna.

Örebro reste under tisdagen till Gävle för veckans första match. Efter lördagens trepoängare mot Linköping jagade Örebro andra raka segern. Linus Öberg saknades på grund av sjukdom, vilket ledde till att Niklas Eriksson och övriga tränarteamet tvingades till lite förändringar i kedjeformationerna. Hemmalaget fick i matchens inledning chansen i spel i spel fem mot fyra. Detta efter att Oliver Eklind visats ut i två minuter och det skulle Brynäs ta tillvara på. Anton Rödin serverade Greg Scott som kunde raka in ledningsmålet förbi en chanslös Jonas Arntzen. Men glädjen skulle bli kortvarig för hemmalaget. Bara minuten efter målet skulle Örebro repliker. Marcus Hardegård la pucken mot mål och precis framför Brynäsmålvakten kunde Rodrigo Abols styra in kvitteringen. I spel fem mot fem var Örebro starka och skapade några fina chanser. Bästa chansen hade Leo Carlsson då han kom fri, men Örebros talangfulle forward lyckades inte överlista Anders Lindbäck. 1-1 i Gävle efter tjugo spelade minuter.

Den andra perioden gick helt och hållet till Brynäs. Hemmalaget etablerade tryck i Örebros zon och fick således långa anfall. Men Brynäs skulle inte få utdelning för sitt stora spelövertag i den andra akten. Jonas Arntzen kom upp stort mellan stolparna och såg till att Örebro fortsatt var med i matchen.

I den tredje perioden fick Brynäs en riktig drömstart. Efter en väldigt lång videogranskning skulle till slut domarna godkänna Samuel Johannessons mål och hemmalaget var återigen i ledning. Örebro hade sedan svårt att komma till några farligheter och Brynäs kontrollerade matchen på ett väldigt bra sätt. Men Örebro gav inte upp och lyckades kämpa sig in matchen igen. Med mindre än fem minuter kvar chockade Oliver Eklind hemmapubliken. Philip Holm hittade in med pucken framför Brynäs mål och där fick Eklind träff. 2-2 på tavlan och matchen såg nu ut att gå till förlängning. Men med minuten kvar att spela drog Filip Berglund på sig en utvisning och Brynäs fick chansen i spel mot fyra. Med 18 sekunder kvar att spela kunde Greg Scott skicka in segermålet. Tung förlust för Örebro som nu fick lämna Gävle helt utan poäng.

Nästa match spelas redan på torsdag då Örebro tar sig an Leksand på bortaplan.

Klicka här för mer statistik från matchen.