Örebro tog efterlängtad trepoängare
Publicerad: 2017-11-14
Efter match
Efter fyra raka förluster och ett långt landslagsuppehåll blev det äntligen tre poäng när Örebro under tisdagskvällen slog Skellefteå med 3-2 i Behrn Arena.

Det var ett spel- och revanschsuget Örebro som efter fyra raka förluster och elva dagars spelledighet tog emot tabellfyran Skellefteå i Behrn Arena under tisdagskvällen. Örebro satte redan från nedsläpp hård press på Skellefteå som hade svårt att få pucken under kontroll. Det skulle dock dröja knappt nio minuter in i matchen innan det på allvar hettade till framför Gustaf Lindvall i bortamålet. Efter ett märkligt byte från gästernas sida hittade Viktor Ekbom tvillingarna Spink. Spinkarna kom i sin tur två mot noll och lät pucken gå som på lina mellan varandra innan Tyson med en meter kvar till mål serverade Tylor. En till synes överspelad Gustaf Lindvall fick dock ut ett ben i absolut sista stund och kunde mirakulöst avstyra kanadensarens avslut.

Örebros ledningsmål skulle istället komma drygt två minuter senare när Jere Sallinen påpassligt höll sig framme och tryckte in egen retur. Sallinen blev fint framspelad av kedjekompisen, tillika landsmannen, Sakari Manninen som delikat hittade en fristående Sallinen framför mål.

– Känns riktigt bra att vara igång igen. Vi gör en helt okej första period. Vi slarvar kanske lite för mycket och missar även i några uppspel men annars finns det inte speciellt mycket att anmärka på, sade Jonathan Andersson efter första 20.

Örebro och Tylor Spink fick i upptakten av den andra perioden en jättechans att utöka ledningen. Kanadensaren lade i högsta växeln och trampade förbi både en och två Skellefteåspelare innan en tredje bortaspelare till sist hann fram och lyckades avstyra. Istället för utökad ledning skulle gästerna från Västerbotten kvittera minuten senare. Det var Jesper Olofsson som på ett kliniskt sätt avslutade ett flygande anfall och satte pucken högt bakom en chanslös Axel Brage. Ett mål som onekligen kändes som en kalldusch med tanke på att de inledande minuterna av den andra perioden i stort sett enbart handlat om Örebro.

Örebro visade dock på mental styrka när man precis som innan kvitteringsmålet fortsatte att trycka på mot Gustav Lindvall. Både Tyson Spink och Libor Hudacek hade exempelvis ypperliga chanser att göra mål, men fick dessvärre inte alls till avsluten och Lindvall kunde avstyra.

Det skulle istället bli ytterligare en kalldusch i den andra när Bud Holloway drygt tio minuter in i mittperioden gav gästerna ledningen. Ett avslut från minimal vinkel letade sig oturligt nog in via Axel Brages rygg.

– Det känns lite onödigt. Vi skapar rätt mycket chanser även i den andra perioden och borde förmodligen kunnat göra något mål. Vi får se till att ställa in siktet i den tredje perioden så ska vi nog kunna vända det här, sade Jocke Andersson efter två spelade perioder.

Precis som i inledningen av den andra perioden var det Örebro som började bäst även i tredje. Den här gången fick man dessutom utdelning när Sakari Manninen, 2,35, in i perioden kunde kvittera. Ett delikat mål från finländaren som först fångade upp ett slarvigt uppspel från Jonathan Pudas innan han gled in i anfallszon och drog iväg ett backhandavslut i krysset bakom en skymd Gustaf Lindvall.

Den tredje perioden blev annars en jämn historia där båda lagen skapade en rad farliga målchanser framåt. Det var dock Örebro som kändes som det något hetare laget och nio minuter in i perioden skulle Sakari Manninen och Tom Wandell dra igång en spelvändning. Manninen och Wandell kombinerade snyggt innan den senare av dem hittade en fristående Sallinen. Sallinen gjorde i sin tur inga som helst misstag när han tryckte in sitt andra mål för matchen och gav Örebro ett mycket välförtjänt ledningsmål.

Skellefteå tog i slutskedet av matchen ut målvakten men lyckades inte skapa något av dignitet mot ett mycket disciplinerat Örebro.