Kristian Näkyvä är klar för Örebro Hockey
Publicerad: 2018-04-06
Nyhet
Vi är glada över att kunna presentera vårt första nyförvärv för säsongen 2018/2019. Den finske landslagsbacken Kristian Näkyvä har skrivit på ett 2-årskontrakt med Örebro Hockey.

Kristian Näkyvä kommer närmast från spel i Linköping där han under säsongen stått för 26 poäng på 52 matcher. I SM-slutspelet stod Näkyvä för 4 mål och 1 assist på 7 matcher. De senaste säsongerna har den 27 årige backen representerat det finska landslaget och nu står det klart att Näkyvä har skrivit på för de två kommande säsongerna med Örebro Hockey.

– Det känns förstås otroligt kul att Kristian har valt att komma till oss. I Kristian får vi in en toppback som vi vet levererar på SHL-nivå. Med sitt spelsinne och sitt tunga skott kommer han hjälpa oss att vinna matcher, säger Sportchef Niklas Johansson.

I skrivande stund befinner sig Näkyvä i Finland, där han tillsammans med Eero Kilpeläinen, Sakari Manninen och Jere Sallinen är uttagen i det finska landslaget.

– Jag har hört väldigt mycket positivt om Örebro som stad och Örebro Hockey som klubb. I Örebro känner jag att jag kan ta nästa steg och bli en bättre spelare. Jag är otroligt laddad att få starta en ny säsong i en ny miljö. Det ska dessutom bli väldigt kul att få spela tillsammans med min gode vän Jere Sallinen, säger Kristian Näkyvä.

Kontraktet med Kristian Näkyvä gäller till och med säsongen 2019/2020.

Klicka här för att följa lagbygget

Press & Kommunikation Ludwig Andersson