Tre viktiga poäng mot Rögle
Publicerad: 2022-01-27
Örebro Hockey tog tre viktiga poäng under torsdagskvällen. Rögle kunde besegras med 4-1 hemma i Behrn Arena.

Efter ett längre uppehåll från spel var det under torsdagen äntligen dags för hockey i Behrn Arena igen. Det märktes i inledningen att det var två lag som hade haft ett längre uppehåll. Spelkvalitén var inte den bästa men det var ändå hemmalaget som var spelförande och låg på för att få in ledningsmålet. Örebro hade några vassa chanser, utan att få utdelning. Rögles bästa chans kom i spel fem mot fyra då Tyler Kelleher prickade ribban. Men det var Örebro som skulle få jubla i slutet av den första perioden. I spel mot fem mot fyra serverade Robin Kovács Rodrigo Abols som kunde styra in ledningsmålet.

Örebro fortsatte trumma på i den andra perioden. Ineffektiviteten var slående då hemmalaget radade upp klara målchanser. Och som ett brev på posten kom istället gästerna första mål i matchen. Efter slarv i anfallszonen kunde Oskar Stål-Lyrenäs åka sig fri och sätta 1-1 bakom Jhonas Enroth. En riktig kalldusch för Örebro och 1-1 på tavlan efter två perioder.

Men det här var Örebros kväll. Laget kom ut starkt i den tredje perioden och efter en spelvändning kunde Robin Kovács åter ge Örebro ledningen. 2-1 och hemmalaget var nu i förarsättet. Endast 44 sekunder senare skulle också 3-1 komma. Miikka Salomäki satte pucken i nät, fint framspelad av Kristian Näkyvä. Örebro fick en tvåmålsledning att spela på och släppte sedan aldrig greppet om matchen. Linus Öberg fastställde slutresultatet till 4-1. Tre sköna ppoäng för laget i återstarten av SHL.

Örebro–Rögle 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)
Första perioden: 1–0 (19.27) Rodrigo Abols (Robin Kovacs, Linus Öberg), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (18.50) Oskar Stål-Lyrenäs.

Tredje perioden: 2–1 (04.24) Robin Kovacs (Rodrigo Abols). 3–1 (05.08) Miikka Salomäki (Kristian Näkyvä). 4–1 (16.38) Linus Öberg.

Skott: 45–22 (17–9, 9–5, 19–8).

Utvisningar: ÖHK 3x2. RBK 2x2.