Seger mot Leksand i ett slutsålt Behrn Arena
Publicerad: 2021-12-02
Örebro Hockey besegrade under torsdagen Leksand hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Efter tisdagens svaga insats i Gävle studsade Örebro tillbaka på vinnarspåret. Laget stod gör en gedigen insats när Leksand besegrades med 3-1 i ett slutsålt Behrn Arena. Robin Kovács gav Örebro ledningen när han hittade luckan i det bortre krysset, vackert framspelad av Nick Ebert. Den amerikanska backen var på spelhumör under torsdagskvällen och i andra perioden skulle han utöka ledningen. Oliver Eklind vann närkampen bakom Leksands mål och serverade Ebert som dundrade in 2-0. I den tredje perioden skulle det dock bli nerv i matchen. Örebro fick chansen i powerplay och då hoppades hemmapubliken att Örebro skulle stänga matchen med ett tredje mål. Men istället var det Leksand som skulle få jubla. Max Veronneau kom fri med Jhonas Enroth och gjorde inga misstag. 2-1 och en öppen match igen. Men Örebros stabila defensiv håller i sig och med dryga två minuter var att spela kunde Joel Mustonen spika slutresultatet till 3-1.

Tre viktiga poäång för Örebro i kampen om Topp-6 och man fortsätter vara starka på hemmaplan. Jhonas Enroth var återigen säkerheten själv mellan stolparna och stoppade 14 av 15 avslut från Leksand. På lördag spelas nästa match då Örebro tar sig an Rögle på bortaplan.

Örebro–Leksand 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
Första perioden: 1–0 (12.33) Robin Kovacs (Nick Ebert, Christopher Mastomäki).

Andra perioden: 2–0 (2.31) Nick Ebert (Elias Ekström, Oliver Eklind).

Tredje perioden: 2–1 (06.40) Max Vereonneau (Patrik Zackrisson), spel fyra mot fem. 3–1 (17.51) Joel Mustonen.

Skott: 21–15 (4–3, 10–6, 11–6).

Utvisningar: ÖHK 1x2. LIF 2x2. 1x20.

Publik: 5500 (slutsålt).