Strafförlust mot Luleå
Publicerad: 2020-10-15
Efter match
Örebro Hockey föll efter straffar i torsdagens match mot Luleå.

Det blev en jämn och tuff match i Behrn Arena under torsdagskvällen. Örebro studsade tillbaka rejält spelmässigt jämfört med de två senaste matcherna i skåne. I den första perioden var det hemmalaget som kom ut bäst. Ledningsmålet kom också när Borna Rendulic kom två mot en tillsammans med Robert Leino. Rendulic passade över till Leino som elegant kunde sätta pucken mellan benen på Jesper Wallstedt i Luleåkassen. Luleå jämnade sedan ut spelet och Jhonas Enroth kom upp stort i Örebromålet. Men i slutskedet av den första perioden kunde Niklas Olausson styra in 1–1.

Period två och tre bjöd på hård kamp och båda lagen skapade några fina målchanser utan att få utdelning. Örebro var dock närmast att få in en puck med bland annat två ribbträffar. 1-1 stod sig matchen ut och inte ens med en man mer i förlängningen kunde hemmalaget avgöra tillställningen.

Matchen fick avgöras på straffar och där drog Luleå det längsta strået efter att Noel Gunler avgjort.

Örebro–Luleå 1–2 efter straffar

Första perioden: 1–0 (04.46) Robert Leino (Borna Rendulic, Mathias Bromé). 1–1 (18.05)Niklas Olausoon (Fredrik Styrman, Juhani Tyrväinen).