J18 till 8-delsfinal efter att ha slagit ut HV71
Publicerad: 2018-03-11
Junior
Örebro Hockeys J18 besegrade under söndagen HV71 hemma i Behn Arena och är därmed vidare till 8-delsfinal.

Det har varit en väldigt jämn 16-delsfinal mellan Örebro och HV71. Inför dagens tredje och direkt avgörande match hade lagen varsin 3-2 seger med sig i bagaget.

Det var hemmalaget Örebro som fick en riktig drömstart på matchen, då man tog ledningen redan efter 24 sekunder. HV71 fick dock snabbt en kvittering, men innan den första akten var slut hade Örebro sprungit iväg till en 3-1-ledning. Örebro tog med sig den fina första perioden in i den andra och kunde gå upp till 4-1. HV71 skulle dock äta sig närmare och innan den andra perioden var slut stod det 4-3 på resultattavlan. I den tredje perioden lyckades Örebro stänga ner matchen på ett bra sätt och slutresultatet skrevs till 4-3. Detta innebär att Örebro nu är klara för 8-delsfinal i J18-SM.

Vilka Örebro kommer att ställas mot i 8-delsfinalen avgörs under måndagen. Första matchen i 8-delsfinalen kommer att spelas hemma i Behrn Arena på torsdag.

Örebro - HV71 4-3 (3-1, 1-2, 0-0)
Målskyttar - Carl Sjöberg, Viktor Stark, Theodor Pistek och Anton Widmark.