Förlust i rond ett
Publicerad: 2022-03-31
Örebro Hockey föll i kvartsfinalseriens första match. Hemmalaget vann klart och slutresultatet skrevs till 5-1.

Örebro Hockey inledde kvartsfinalspelet i Luleå under torsdagskvällen. Det var ett inspirerat och fartfyllt hemmalag som kom ut starkt och tog direkt kommandot i matchen. Hemmalagets första mål skulle inte dröja länge. Efter en retur från Jhonas Enroth kunde Pontus Andreasson skicka in matchens första mål. Örebro fick inte spelat att stämma och Luleå fortsatte trumma på framåt. Pontus Andreasson var kvällens man efter drygt halva den första perioden kunde Andreasson stänka in sitt andra mål för kvällen. 2-0 till Luleå efter den första perioden.

Örebro blev spelmässigt något bättre i den andra perioden. Laget hade dock svårt att komma till de klara målchanserna och när Örebro slarvade i egen zon tog Luleå tillvara på det direkt. Örebro tappade pucken djupt i egen zon och Olli Nikupeteri smällde in 3-0. Örebro skulle dock få kontakt när Rodrigo Abols stod för en stark individuell prestation. Abols vände bort Luleåförsvaret och satte elegant pucken förbi Joel Lassinantti. Glädjen blev dock kortvarig. När Luleå fick chansen i spel fem mot fyra skickade Pontus Andreasson in sitt tredje mål för kvällen. Resultattavlan visade 4-1 efter fyrtio spelade minuter.

I den tredje perioden spelade hemmalaget av matchen på ett bra sätt. Örebro fick chansen att ta sig in i matchen via två numerära underlägen men spelet i fem mot fyra stämde inte överhuvudtaget. Linus Omark kunde sedan fastställa slutresultatet till 5-1.

1-0 i matcher till Luleå och nu vänder kvartsfinalserien hem till Örebro. Rond två spelas i Behrn Arena på lördag kl 15:15. Klicka här för att köpa biljetter.

Statistik från första kvartsfinalen hittar du här.