Örebro föll tungt i Blekinge
Publicerad: 2017-11-02
Trots en drömstart på kvällens match och ledning redan efter 31 sekunder orkade inte Örebro stå emot ett betydligt hetare Karlskrona och föll till slut med 6-3.

Det var ett revanschsuget Örebro som efter tre raka förluster gästade Karlskrona i Telenor Arena under torsdagskvällen. Örebro skulle dessutom få en riktig smakstart på kvällens tillställning när Jere Sallinen redan efter 31 sekunder enkelt kunde vinkla in en målvaktsretur från Johannes Jönsson. Örebros ledning skulle dock bli kortvarig och bara minuten senare hittade hemmalagets Emil Lundberg rätt i powerplay efter en riktig upprullning från hemmalagets sida.

Stärkta av ledningsmålet fortsatte hemmalaget från Blekinge att trycka på och tio minuter in i matchen gav Joachim Rohdin sitt Karlskrona ledningen efter att han i ett flygande anfall tagit några skär in i offensiv zon och avlossat ett skott som letade sig in mellan armen och benskyddet på Eero Kilpeläinen.

– En hyffsat jämn period. De får till lite väl många kontringar på oss för att vi ska vara helt nöjda. Vi behöver se till att vara lite mer noggranna och sortera bättre i hemjobbet, sade Jocke Andersson efter första 20.

Örebro var det klart bättre laget i inledningen på den andra perioden och var nära att kvittera omgående genom både Tylor Spink och Libor Hudacek, men Jönsson var följsam i hemmamålet och kunde avstyra. Fem minuter in i mittakten skulle dock Jönsson få kapitulera efter att Gustav Backström dragit iväg ett mäktigt slagskott som letade sig in vid den vänstra stolpen.

Precis som i den första perioden skulle hemmalaget äta sig in i period två ju längre den led. Knappt nio minuter in i mittakten gav Konstantin Komarek blekingarna ledningen efter att Cory Murphy dragit iväg ett skott från backposition som via Carl Persson letat sig fram till Österrikaren. Två minuter senare skulle det återigen ringa bakom Kilpeläinen efter att Henrik Thörnqvist helt glömts bort av Örebroförsvaret.

Med dryga minuten kvar av den andra perioden skulle Örebros bästa spelare för kvällen, Jonathan Andersson, tända hoppet inför den tredje perioden med ett fint handledsskott i krysset. Ett riktigt klassavslut från Anderssons sida där han iskallt höll i pucken längs med blålinjen för att sedan prickskjuta in reduceringen bakom en chanslös Johannes Jönsson.

– Det är väl sådär från vår sida i dag, vi slarvar en hel del och har problem att komma igenom mittzon, sade målskytten Jonathan Andersson efter två spelade perioder.

Det hopp som Jonathan Andersson tände i slutet på den andra perioden skulle dessvärre släckas redan i upptakten av den tredje perioden. Efter en tilltrasslad situation kunde Joachim Rohdin påpassligt norpa åt sig pucken. Rohdin var i nästa sekvens iskall när han fintade ner Eero och helt sonika lyfta in pucken i det öppna målet.

Örebro fick inte alls spelet att stämma i den tredje perioden och någon forcering blev det inte tal om. Joachim Rohdin kunde istället, med tio sekunder kvar av matchen, fastställa slutresultatet till 6-3 i öppen kasse