En poäng med hem från Luleå
Publicerad: 2020-11-19
Efter en stak upphämtning lyckades Örebro Hockey få med sig en poäng hem från Luleå.

Under torsdagskvällen reste Örebro Hockey till Norrbotten för att ta sig an Luleå. I den första perioden var det hemmalaget som öppnande starkast. Örebro hade några farliga chanser i inledningen men efter småslarvigt spel var det hemmalaget som hade ledningen med 2-0.

Direkt i inledningen av den andra perioden kom också 3-0 till Luleå. Men Örebro skulle få in en reducering direkt då Linus Öberg med ett fint skott kunde sätta 3-1. Efter målet tog också Örebro över spelet. I den andra perioden hade man också dubbla chanser i powerplay men där fick man aldrig spelet att stämma.

I den tredje perioden var det Örebros tur att få en smakstart. Robin Kovacs serverade Emil Larsson som prickade in 3-2. Laget jagade sedan perioden igenom kvitteringen och med mindre än en minut kvar kunde Borna Rendulic pricka in kvitteringen till 3-3.

En stark upphämtning av Örebro och matchen gick således till förlängning. I spel tre mot tre var det dock Luleå som skulle dra det längsta strået då Jack Connolly kunde sätta 4-3-pucken.

Luleå–Örebro 4–3 e förl. (2–0, 1–1, 0–2, 1–0)
Första perioden: 1–0 (03.43) Petter Emanuelsson (Jack Connolly). 2–0 (17.20) Juhani Tyrväinen (Einar Emanuelsson, Isac Brännström).

Andra perioden: 3–0 (00.50) Juhani Tyrväinen (Einar Emanuelsson, Nils Lundkvist). 3–1 (01.48) Linus Öberg (Daniel Muzito-Bagenda).

Tredje perioden: 3–2 (00.36) Emil Larsson (Robin Kovacs, Rodrigo Abols). 3–3 (19.09) Borna Rendulic (Mathias Bromé Stefan Warg).

Förlängning: 4–3 (04.06) Jack Connolly (Filip Hållander).

Nästa match spelas på lördag då vi tar emot Oskarshamn hemma i Behrn Arena kl 18:00.