Målkalas när Örebro besegrade Oskarshamn
Publicerad: 2021-03-13
Örebro Hockey tog tre nya poäng när man besegrade Oskarshamn med 7-1.

Örebro stod för en stark insats hemma i Behrn Arena under lördagseftermiddagen. Hemmalaget startade matchen i ett flygande tempo och efter knappt tio spelade minuter hade laget gjort 3-0. Det blev aldrig något snack om saken och Örebro fortsatte ösa på. När slutsignalen ljöd i Behrn Arena visade resultattavlan 7-1. Tre viktiga poäng för Örebro som nu befäster sin fjärdeplats i tabellen. Örebros mål gjordes av Robin Kovacs x2, Nick Ebert x2, Borna Rendulic x2 samt Rodrigo Abols. Jhonas Enroth stod återigen för en stark insats mellan stolparna då han stoppade 26 av 27 skott. Redan imorgon, söndag, har det blivit dags för returmöte mellan lagen. Klockan 17:30 släpps pucken i Oskarshamn och tre nya poäng står då på spel.

Örebro–Oskarshamn 7–1 (3–0, 3–0, 1–1)
Första perioden: 1–0 (03.13) Borna Rendulic (Joonas Rask), spel fem mot fyra. 2–0 (04.06) Robin Kovacs (Robert Leino, Stefan Warg). 3–0 (09.39) Robin Kovacs (Robert Leino, Nick Ebert).

Andra perioden: 4–0 (02.42) Nick Ebert (Joonas Rask, Jhonas Enroth). 5–0 (06.32) Rodrigo Abols (Daniel Muzito-Bagenda). 6–0 (12.09) Borna Rendulic (Rodrigo Abols, Robin Kovacs), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 6–1 (03.35) Fredrik Olofsson (Max Veonneau). 7–1 (11.35) Nick Ebert (Rodrigo Abols, Borna Rendulic).

Skott: 33–27 (9–9, 13–10, 11–8).

Klicka här för mer statistik från matchen.