Femte raka segern kom mot Leksand
Publicerad: 2020-01-16
Örebro Hockey tog femte raka segern då Leksand besegrades med 1-0 på bortaplan.

I den första perioden var det hemmalaget Leksand som kom ut klart starkast. Hemmalaget pressade tillbaka Örebro som mestadels fick försvara sig. Starkt spel i boxplay och fint målvaktspel av Dominik Furch gjorde dock att Örebro kunde hålla tätt. Med 15 minuter spelat stack Örebro upp och Lukas Pilö kunde ge laget ledningen med 1-0. Målet var också Lukas första mål i SHL. Efter målet spelade Örebro sig en aning och kunde också gå till pausvila med en 1-0-ledning.

Den andra perioden blev en händelsefattig period. Leksand var återigen det hettare laget och Örebro hade svårt att få till något ordnat spel. Leksand skapade några bra lägen men då fanns Dominik där i Örebromålet och visade sin klass. Örebro stack upp och hittade ett fåtal chanser att utöka ledningen. Efter 40 spelade minuter kunde dock Örebro tacka en storspelande målvakt för att man fortfarande hade ledningen.

Trejde perioden handlade mycket om att kämpa och försvara ledningen från Örebros del. Laget skapade dock några fina chanser att utöka ledningen. Men ju längre perioden gick dessto desperatare blev Leksand och tryckte på för att få in en kvittering. Dominik Furch agerade vägg i målet, laget spelade uppoffrande trots att spelet inte stämde och laget kunde lämna Leksand med 3 sköna poäng. 1-0-sgern var åttande raka segern mot Leksand och femte raka segern i SHL.

Nästa match spelas redan på lördag då vi gästas av Rögle hemma i Behrn Arena kl 15:15. Fåtal biljetter finns kvar till lördagens hemmamatch. Klicka här för att säkra din plats.