• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar

Heinrich: ”Vill vara en poängback även i Örebro”

28 april 2016 17:46

Han är flerfaldig österrikisk mästare och har öst in poäng som offensiv back. Nu ska Dominique Heinrich, 25 år, fortsätta på samma offensiva väg i Örebro.
– Jag vill kunna bidra med poäng även här, säger den färske österrikiske mästaren.


43 poäng på 53 grundseriematcher i österrikiska storlaget Salzburg den här säsongen. 33 poäng säsongen innan. Landslagsspelaren hoppas kunna fortsätta bidra med poäng i Örebro Hockey.

– Jag är en offensiv back och har fått mycket förtroende i powerplay, åtminstone i Salzburg de fem senaste åren. Jag hoppas kunna bidra med samma spets i Örebro. Men även ha koll bakåt.

Du har spelat hela karriären hittills i Österrike – vad vet du om SHL?

– Att det är en ganska taktiskt och defensivt stark liga. De senaste åren har mitt mål varit att ta mig till en bättre liga än den österrikiska och det är ju verkligen SHL. Jag är verkligen tacksam att jag får den här chansen och att Örebro visade intresse för mig. Jag ska försöka anpassa mig så fort som möjligt och visa att Örebro passar mig bra!

Har du pratat med Derek Ryan som kom via den österrikiska ligan till Örebro och gjorde succé?

– Nej, däremot så vet jag vem Derek är. Han öste in poäng i Österrike också. Men jag har pratat med både tidigare Örebrospelarna Ben Walter och Brett Sterling, som bara hade gott att säga om Örebro Hockey. Inte minst hyllade de stämningen och supportrarna i arenan. Som ska vara något enormt med i stort sett alla matcher slutsålda. Det ser jag fram emot mycket!

FAKTA
Namn: Dominique Heinrich.
Född: Den 31 juli 1990 i Wien, Österrike.
Position: Back.
Klubbar: EC Salzburg, ECH Team Wien, Wiener Eislöwen.
Meriter: 44 landskamper. Poängspruta som förra säsongen svarade för 43 poäng på 53 grundserieomgångar i österrikiska ligan. Fyrfaldig mästare i Österrike.