Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

Franzén vill överraska: ”Har flugit under radarn”

29 april 2016 18:39

19-årige centertalangen Gustaf Franzén hoppas bli en stor överraskning i Örebro Hockey. Han lämnar nu en ledande roll i den starka kanadensiska juniorligan.
– Jag har flugit under radarn för många i Sverige, säger han.


Efter dubbla JSM-guld med HV71, och fem SHL-matcher som 17-åring tog Franzén från östgötska Valdemarsvik chansen att flytta till OHL och spela i den starka kanadensiska juniorligan.

– Jag har bra minnen från Örebro. Första året med J20 säkrade vi guldet i just Örebro. Det är självklart jätteroligt att sedan ta ytterligare ett JSM-guld. Jag spelade i samma kedja som Filip Sandberg och Johan Jonsson. Det var bara röra mig in mot ”slottet” så satt pucken på klubban, minns Franzén och skrattar.

Nu har han två säsonger bakom sig i Kitchener Rangers. Noterat fina 52 poäng på 66 grundserieomgångar den gångna säsongen, fått stort ansvar och kommer just från slutspel.

– OHL håller jättehög klass och det här har varit mina två roligaste hockeyår hittills. Jag har fått vara assisterande kapten och fått ta mycket ansvar. Det har varit väldigt utvecklande för mig.

Du kommer hem lite som en ”dark horse" och kan överraska?

– Lite så, jag har kunnat flyga under radarn i Kanada så många i Sverige kanske inte har koll på mig. Jag känner att jag kan komma hem utan att känna press och det känns skönt.

Vad hoppas du bidra med i Örebro Hockey?

– Jag hoppas kunna bli en bra tvåvägscenter i SHL. Jag har utvecklat mitt fysiska spel i Kanada. Kan ta en tackling och ändå behålla pucken. Jag har blivit bättre på snabbt spel på små ytor. Jag vill kunna bidra i både powerplay och boxplay. Vinna tekningar och allt annat som krävs i helheten för att vinna matcher åt Örebro.

Vad vet du om Örebro?

– Jag tycker staden är väldigt vacker och det ska bli väldigt roligt att bekanta mig med den och lagkamraterna. Vi har Sveriges bästa fans! Så det ska också bli hur roligt som helst att spela i Behrn Arena. Dessutom känner jag hockeykonsulenten Micke Rundgren som bor i Örebro. Micke var assisterande förbundskapten för J18-landslaget.

Det finns ett roligt klipp på dig på Twitter – se det här – när du låter en lagkompis kruta slagskott mot dig och du står uppställd och täcker utan att röra en min …

– Haha, ja det klippet blev ganska uppmärksammat. De är bra på att marknadsföra hockeyn i Kanada. Att förstärka upplevelsen med hockey. Egentligen ska jag väl inte avslöja hur jag gjorde. Men det är sådana orangefärgade puckar som inte väger någonting – som jag sprayade svarta.

FAKTA
Namn: Gustaf Franzén.
Född: Den 22 september 1996 i Valdemarsvik.
Position: Center/ytterforward.
Klubbar: Kitchener Rangers, HV71, Vita Hästen, Valdemarsvik.
Meriter: 55 poäng på 66 grundseriematcher i den kanadensiska juniorligan den här säsongen. Vann dubbla J20-guld med HV71. Utgjorde fruktad kedja med Filip Sandberg och Johan Jonsson.